İşte bunlar Türkiye'yi gururlandıran boksör kadınlar! Şampiyonlarımız konuştu

İşte bunlar Türkiye'yi gururlandıran boksör kadınlar! Şampiyonlarımız konuştu

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’na damga vuran Fenerbahçeli milli boksörler, kazanılan altın madalyaların gurur dolu hikayelerini anlattı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Milli boksörleri, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda elde ettikleri başarıların hikayesini Fenerbahçe TV'de anlattı.

Milli boksörler şu ifadeleri kullandı:

ŞENNUR DEMİR: ONUR VE GURUR DUYUYORUM

"Çok mutluyuz. Aylardır çalıştık. Bugünü yaşayabilmek için evlerimize gitmedik. Dünya Şampiyonası başka ülkede de yapılsaydı biz takım olarak aynı sonucu alırdık. Kimse, ‘Türkiye’de oldu da 5 madalya geldi’ diye düşünmesin. Herkes hakkıyla bu madalyaların sahibi oldu. Federasyonumuza, hocalarıma, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne teşekkür ediyorum. Bu kulübe hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Final maçındaki rakibimle daha önce karşılaşmıştım ama çok heyecanlıydım. Heyecan, taraftarı görünce gitti."

HATİCE AKBAŞ: SONUNDA KAZANDIM

"Çok mutluyum. U22’de Avrupa Şampiyonu olduğum zaman da Dünya Şampiyonası’nda ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğimi söylemiştim. Sözümü tuttum. Takım halinde çok güzel bir başarı elde ettik. Final heyecanı farklı oluyor. İsmim okunduğunda salona girerken tribünleri gördüğümde çok heyecanlandım. Bundan dolayı istediğim performansı gösteremedim, final maçımda daha iyi olabilirdim ama sonunda kazandım."


 
BUSE NAZ ÇAKIROĞLU: OLİMPİYATLARDA DA ALTIN MADALYA KAZANARAK BAŞARIYI TAÇLANDIRACAĞIZ

"Çok gururlu ve mutluyum. Takım olarak böyle bir başarı elde ettiğimiz için çok mutluyum. Tek başıma madalya kazandığım zaman daha stresli oluyorum, motive olamıyorum ama Ayşe’nin altın madalyasından sonra daha motive oldum. Takım halinde böyle bir başarı elde ettiğimiz için çok mutluyum. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde her geçen gün büyüyen başarının kanıtıdır verilen değer ve önem. Olimpiyatlardan sonra da Fenerbahçe’de olduğum için her zaman kendimi daha iyi ve güvende hissediyorum. İnşallah olimpiyatlarda da altın madalya kazanarak bu başarıyı taçlandırmaya devam edeceğiz."
 
AYŞE ÇAĞIRIR: PES ETMEYİ SEVMİYORUM

"Heyecanlıydım. Bir gün önce final maçına çıktım ve tektim. Finalin sorumluluğu vardı üstümde. Bizlere inandılar. 6 aylık kamp süreci geçti. Evimizin yolunu unuttuk. Teknik ekibime çok teşekkür ediyorum. Finalin sorumluluğu vardı, hocalarımız bize inandılar. Pozitif bir insanım. Strese girmedim. Finalde dövüştüğüm rakibime daha önce yenilmiştim. İlk raundu 5-0 kaybettim. Bizi desteleyen herkes oradaydı. Savaşçı ruhlu bir sporcuyum. Pes etmeyi sevmiyorum. Daha önce söz vermiştim ve sözümü tuttum. İyi ki bu kulüpteyim, çok gururlu ve mutluyum.”"
 
SEMA ÇALIŞKAN: İYİ Kİ FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ'NÜN SPORCUSUYUM

"Çok iyi hazırlandık. Takım halinde şampiyon olacağımıza söz vermiştik. Sonuç çok iyi oldu. Mutluyuz. Daha iyisini başaracağımıza inanıyorum. Antrenörlerimiz bu süreçte çok yardımcı oldu. Sonuç çok iyi oldu. Aile gibi olduk. Bireysel spor yapıyoruz ama takım ruhunu hiç bırakmıyoruz. Arkadaşlarımın desteğini kalben hissediyorum. Bu beni çok motive ediyor. İyi ki Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sporcusuyum. Daha iyi başarılar elde edeceğim. Fenerbahçe bizi çok destekliyor. İnşallah devamı gelecek."