İşte Türkiye'nin en centilmen takımı ve taraftarı! Küfür yok, hakaret yok, rakibe saygısızlık yok

İşte Türkiye'nin en centilmen takımı ve taraftarı! Küfür yok, hakaret yok, rakibe saygısızlık yok

Türkiye'de futbol denildiğinde artık akıllara şiddet, küfür, hakem skandalları ve son olarak da hakem yumruklama geliyor. Peki bu kirli ortamda en centilmen takım ve taraftar kim?

FIRAT KARABULUT - Türkiye, Ankaragücü - Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'i yumruklayıp hastanelik etmesiyle çalkalandı. Yaşanan olayın ardından Meler hastaneye kaldırıldı, Faruk Koca tutuklanarak başkanlığı bıraktı. 

Skandal olaydan sonra olağanüstü toplanan TFF ise ligi süresiz erteleme kararı aldı. Hakemler de radikal kararlar alınmadıkça maçlara çıkmama konusunda hemfikir oldu. 

Peki, Türkiye'de her hafta bir başkanın karşısındaki kulübü suçlayan açıklamaları, skandal hakem kararları ve atamaları, şüpheli VAR konuşmaları, tribün olayları, kısacası bu kirli futbol ortamında en centilmen, rakibine saygılı kulübü ve taraftarı hangisi? 

ekran-goruntusu-2023-12-12-234413.png

TÜRKİYE'NİN EN CENTİLMEN TAKIMI GENÇLERBİRLİĞİ

Türkiye'nin en centilmen takımı ve taraftarı Ankara'da. O takım Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt, 1923'te kurulan Gençlerbirliği Spor Kulübü. Kırmızı Kara renklere sahip Başkent'in güzide kulübünün 'büyük' takımlar gibi ya da diğer şehir takımları gibi çok fazla taraftarı yok. Ancak kendine has yapısıyla, genellikle üniversite öğrencilerinin ve memur kesiminin desteklediği bu takımın tribünlerinde küfüre yer yok. 

ekran-goruntusu-2023-12-12-233142.png

GENÇLERBİRLİĞİ TRİBÜNLERİNDE KÜFÜR YOK

'İmalat-ı Harbiye Ankara Sultânisine Karşı' Ankaragücü ve Gençlerbirliğini konu eden belgeselde Gençlerbirliği 'Ultras Kardeşler' taraftar grubunun lideri Nedim Celasun şöyle diyor:

"Öyle bir taraftar grubuyuzdur ki biz, Gençlerbirliği taraftarı, mesela küfür etmez!"

ekran-goruntusu-2023-12-12-232808.png

Hatta bu durum özellikle Ankaralıların hayranı olduğu Behzat Ç. dizisinde bile esprili bir şekilde konu edinilmiştir.

HAKEME KÜFÜR VE HAKARET YOK, ZORLA TEZAHÜRAT YOK

Tribünlerde elbette tüm sorun küfür değil. Bugün maç seyretmeye giden, ailesiyle farklı bir aktivite olarak stada giden birçok kişi tribün liderlerinin taraftarları zorla tezahürat ettirme, ayağa kaldırma girişimlerine tanıklık etmiştir. Ancak Gençlerbirliği'nde bu bile farklı yapılıyor. Başkent ekibinin tribün grupları, taraftarı ateşlemek için agresif bir şekilde bağırıp çağırmıyor aksine 'Lütfen ayağa kalkar mısınız?' şeklinde ince bir uyarıda bulunarak takımı desteklemeye çağırıyor. 

ekran-goruntusu-2023-12-12-234446.png

Yanlış hakem hatalarında da ağız dolusu küfürleri Gençlerbirliği maçında göremiyorsunuz. Aksine 'Yancı hakem', 'Hakem dışarı' gibi basit ve sempatik bir tepki kulaklarınızda yankılanıyor.

genclerbirligi-taraftari-kombine-bilet-fiyatlarina-isyan-etti-9030.jpg

ÇÖLDEKİ VAHA GENÇLERBİRLİĞİ

Futbolun kirletilmiş ve endüstriyelleşmiş şu günlerinde gerek tek başınıza gerek sevdiklerinizle gerekse ailenizle huzurla, Türkiye'nin en centilmen takımı Gençlerbirliği tribünlerindeki yerinizi alabilir, futbolun yalnızca bir oyun olduğunu ve bu oyunun keyfini çıkardığınızı kırmızı kara renklerin içinde hissedebilirsiniz.