İstiklal Marşı yarıda kesildi!

İstiklal Marşı yarıda kesildi!

Hırvatistan'ın Sisak şehrinde düzenlenen 2022 Pekin Kış Olimpiyatları Ön Eleme müsabakasının seremonisinde, İstiklal Marşı skandalı yaşandı.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonundan yapılan açıklamada, A Milli Buz Hokeyi Takımı'nın 4-1 galip geldiği Bulgaristan karşılaşmasının ardından yapılan seremonide, İstiklal Marşı yarıda kesildi ve müzik çalındı. Yarıda kesilen İstiklal Marşı’nı milli sporcular tamamladı.

Bu ilk değil

Olayın ardından konuşan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak ‘‘Bu manidar teknik aksaklıkların ilk olmadığının altını çizmek istiyorum. Daha önce de temsilcimiz Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübünün İsrail temsilcisi HC Bat Yam karşısında elde ettiği galibiyet sonrasında aynı problemi yaşamıştık. İstiklal Marşı'mıza, sporcularımıza ve ülkemize yapılan bu terbiyesizliği kınıyorum’’ dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ise, sosyal medya hesabından "GücümüzGençliğimiz" etiketiyle yaşanan olayın videosunu da ekleyerek yaptığı paylaşımda, "Engelleyemezsiniz..!" ifadesine yer verdi.