Kadıköy karıştı!

Kadıköy karıştı!

Fenerbahçe, Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor'la 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda çok kritik 2 puan kaybetti.

Süper Lig'in 21. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Fenerbahçe, sahasında ligin güçlü ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti. İki takım da zirve yarışından kopmamak için 3 puan hedefiyle sahaya çıkarken, karşılaşma iki ekibin karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sonuçlandı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Aytemiz Alanyaspor, 29. dakikada Papiss Cisse'nin penaltıdan attığı golle 1-0 önde tamamladı. Sarı-lacivertliler, ikinci yarıda rakibine 53. dakikada penaltıdan Max Kruse'yle karşılık verdi. Konuk ekip 61. dakikada Cisse'yle penaltı vuruşundan yararlanamadı. Fenerbahçe, girdiği pozisyonları gole çeviremedi.

Aytemiz Alanyaspor, karşılaşmanın ilk yarısında VAR'dan gelen uyarı sonucu penaltı kazandı. Jailson topa eliyle müdahale ettiği pozisyonda hakem Ümit Öztürk, ilk önce korner kararı verdi. VAR odasından gelen uyarı sonucunda pozisyonu izleyen Öztürk, 24. dakikada penaltı noktasını gösterdi.

KALECİ ALTAY'DAN KURAL İHLALİ

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jailson, maçta iki kez penaltıya sebebiyet verdi. Stoperde forma giyen Jailson, 24. dakikadan sonra 59. dakikada da Djalma Campos'a ceza sahasında yaptığı faulle rakibinin penaltı kazanmasına neden oldu. Aytemiz Alanyaspor'un Senegalli futbolcusu Cisse, iki penaltı kaçırdı. Cisse'nin kaçırdığı ilk penaltı, kaleci Altay'ın kural ihlali nedeniyle tekrarlandı. Cisse, tekrarlanan penaltıyı gole çevirdi. Senegalli santrafor, 61. dakikada bir kez daha kazanılan penaltıyı kullanmak için topun başına geldi. Cisse bu sefer topu direğe nişanlayarak bir defa daha penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır, Aytemiz Alanyaspor'un kazandığı penaltı atışını kurtarmasına rağmen kural ihlali yaptığı için penaltı tekrarlatıldı. Altay Bayındır, bu sezon Göztepe deplasmanında da penaltıyı kurtarmış ancak aynı kural hatasını yaptığı için penaltı tekrar edilmişti.

90. dakikada Aytemiz Alanyasporlu futbolcunun ceza sahasında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle sarı-lacivertliler penaltı bekledi. Hakem Öztürk, VAR odasıyla uzun süre konuşma gerçekleştirdi. VAR incelemesine gerek görülmemesi üzerine oyun devam etti. Fenerbahçeli taraftarlar uzun süre hakem aleyhine tezahüratta bulundu. Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle son buldu.

Son iki haftada 5 puan kaybeden Fenerbahçe, 38 puanda kaldı. Sarı-lacivertliler, birer maçı eksik Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor'un 3 puan gerisinde yer alıyor. Aytemiz Alanyaspor ise puanını 39'a çıkararak yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı.

KİM VERİYOR SANA BU HAKKI?”

Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe evinde ağırladığı Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

VAR'ın kullanımına ilişkin eleştiride bulunan Ersun Yanal 'Hakemleri burada alıp kağıt parçası gibi bir o tarafa, bir bu tarafa atmıyoruz. Yanlış karar verir, saygı duyarız. Teknolojik bir standart koyduk, Avrupa'nın en iyisi, dedik. Sen gitmen gereken pozisyonda gitmiyorsan, bu aleniyse sen benim hakkımı nasıl yersin. Sen bana bu hakkı verdiysen yiyemezsin. Bu hakkı yiyorsan bunun hesabını kim verecek? Bu iş selfie çektirmeye benzemez, ciddi bir iştir. Sen VAR'a gitmen gereken pozisyonda gitmiyorsan, bana haber gelmedi diyorsan oradaki adam da uyuyorsa; bilmiyorum artık. Bakıyorum o kadar çok tepki var ki rakibin gördüğü pozisyonlarda gidiyorsun, tabi ki gideceksin. Bende varsa gideceksin. Bizimki yukarıda aşağıdaydı, olur olmazdı, yaptık tamam. Bu hakkı ve yetkiyi kimden alıyorsun, gitmemekte kim veriyor sana bu yetkiyi, hakkı? Ben bunu merak ediyorum.' şeklinde açıklamalarda bulundu.