Kartal yuvasında yükseliyor

Kartal yuvasında yükseliyor

Sergen Yalçın’ın göreve gelmesinin ardından iyi bir ivme yakalayan Beşiktaş, Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti.

Sergen Yalçın yönetiminde beşinci maçına çıkan Beşiktaş, Vodafone Park’ta ağırladığı rakibini Burak Yılmaz ve Ljajic’in golleriyle mağlup etti. Ankaragücü'nün tek golü ise uzatma dakiikalarında İlhan Parlak'ın penaltısından geldi. Derbi öncesinde moral bulma gayretinde olan siyah beyazlılarda, hafif sakatlığı bulunan Gökhan Gönül’ün yerine Lens sağ bekte görev alırken, Kevin Prince Boateng de ilk 11’e döndü.

Beşiktaşlı oyuncular, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sahaya "Eşitsizliğe Karşı Defanstayız" yazılı tişörtlerle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı oyuncuların giydiği tişörtün önünde ise erkek şiddetiyle hayatını kaybeden kadınların isimleri yer aldı. Beşiktaş Kulübünün Twitter hesabından ise "Cinayete kurban giden ve eşitsizliğe uğrayan tüm kadınlar için sahadayız." paylaşımı yapıldı.

ERKEN GOL OLUMSUZ ETKİLEDİ

Maçın ardından konuşan Beşiktaş Teknik Direktçrü Sergen Yalçın, erken buldukları golün kendilerini olumsuz etkilediğini belirtirken, "Beklediğimiz gibi zorlu bir mücadele oldu. Ankaragücü'nü tebrik etmek istiyorum, iyi hazırlanmışlar. Erken gol bulmamız bizim açımızdan iyi olmadı. Golü attıktan sonra kontrollü oynamaya başladık. Oyunun devamında pozisyonlarımız var, dengeli bir maç oldu. Kazanmak çok önemli, bugün çok iyi performans göstermedik.İyi oynarken kazanmak önemli ama dengeli maçlarda kazanmak daha da önemli." dedi.