Kasımpaşa ve Ankaragücü kazandı

Kasımpaşa ve Ankaragücü kazandı

Süper Lig’de son haftaların formda takımı Kasımpaşa ve düşme hattından kurtulmak isteyen Ankaragücü, haftayı galibiyetle kapattı.

Süper Lig’de 26. haftanın açılışında Kasımpaşa, Göztepe’yi konuk etti. Kasımpaşa sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı ve kümede kalma adına oldukça kritik bir üç puan elde etti. Son dört haftada üçüncü kez galip gelen Kasımpaşa’ya üç puanı getiren golleri 2 ve 90+3. dakikalarda Fode Koita kaydetti.

Bu sonuçla Kasımpaşa 26 puanla maç fazlasıyla 13. sıraya yükseldi ve rahat bir nefes almış oldu. Bir maçı eksik olan Göztepe ise 34 puanda kaldı. Göztepe üst üste üçüncü kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. İzmir ekibi yenildiği bu üç maçta da gol atma başarısını gösteremedi.

ANKARAGÜCÜ MAKASI DARALTTI

26. haftanın düşme hattını yakından ilgilendiren bir başka maçında ise Ankaragücü, Çaykur Rizespor’u konuk etti. Oyuna hızlı başlayan ev sahibi ekip 17. dakikada Burak Albayrak'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Bu golün 5 dakika sonrasında Gerson Rodrigues skoru 2-0'a getirdi. İlk yarının son dakikalarında Garmash farkı bire indiren golü attı ve ilk yarı Ankaragücü'nün 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda konuk takımın berberlik çabaları vardı. Ancak Çaykur Rizespor aradığı golü bulamadı ve Ankaragücü kritik maçta 3 puanı alan taraf oldu. Bu galibiyetle Ankaragücü puanını 23'e yükseltti. Çaykur Rizespor ise 25 puanda kaldı.

Öte yandan Ankaragücü'nde kaptan Sedat Ağçay, Diomande ile girdiği ikili mücadelede kafasına sert bir darbe aldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası deneyimli oyuncu ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sedat Ağçay’ın sol elmacık kemiği ve yan göz kemiğinde kırık tespit edildi.