Kırmızıların gölgesinden yükselen kartal: Atiba!

Kırmızıların gölgesinden yükselen kartal: Atiba!

Süper Lig'in 17. haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup eden Beşiktaş, ligin ilk yarısını galibiyetle kapattı.

Vodafone Park'ta oynanan maça, Beşiktaş'ın istikrarlı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson damga vurdu. Siyah beyazlıların 4 golüne de doğrudan katkı yapan tecrübeli futbolcu, 1 gol 3 asistlik performansıyla yıldızlaştı. Maç sonunda, heykelinin dikilmesi ihtimali üzerine konuşan Atiba, bunun büyük bir gurur ve mutluluk olacağını dile getirdi.

Fırtınalı devre

Maça hızlı başlayan Beşiktaş, henüz 1. dakikada Ljajic ile golü boldu ancak ofsayt nedeniyle gol iptal edildi. Etkili futbolunu skora yansıtma çabasındaki ev sahibi ekip, ilk 10 dakika boyunca ataklarını sürdürdü. Maçın 11. dakikasında Vida ile yaşadığı pozisyonun ardından hakeme itiraz eden Nadir Çiftçi sarı kart gördü. İtirazlarını sürdüren Nadir, Fırat Aydınus tarafından direk kırmızı kartla cezalandırıldı ve oyundan atıldı.

10 kişi kalan konuk ekip, savunma güvenliğini sağlama çabası içiinde olduğu dakikalarda, bulduğu tek pozisyonu iyi değerlendirdi ve 24. dakikada Ayite'nin golüyle 1-0 öne geçti. 36. dakikada, Yasin Pehlivan'ın Ljajic'e müdahelesinde sarı kartına başvuran Aydınus, VAR hakeminin uyarması üzerine pozisyonu tekrar izledi ve Yasin Pehlivan'ı da kırmızı kartla oyundan attı. Başkent ekibi, maçın ilk 45 dakikasını 9 kişi ile 1-0 önde kapatmayı başardı.

Atiba fark yarattı

Abdullah Avcı'nın Diaby-Oğuzhan değişikliğiyle ikinci yarıya başlayan Beşiktaş, 49. dakikada duran top organizasyonunda Vida'nın attığı golle beraberliği sağladı. İlk golde Vida'ya asisti yapan Atiba, 60. dakikada savunma arkasına attığı müthiş pasla N'Koudou'ya fırsat yarattı ve N'Koudou'nun şık golüyle skor 2-1'e geldi. Maç boyunca müthiş bir performans sergileyen Kanadalı, 74'te Oğuzhan'a da asist yaptı ve 90+1. dakikada attığı golle skoru 4-1'e getirdi.

'30 puan iyidir'

Karşılaşmanın ardından konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "30 puan iyi duruyor baktığımızda. Biraz futboldan uzak kalıp devre arasında dinlenerek bunun değerlendirmesini yapmak gerek. Gençlerbirliği de Hamza hoca ile bir çıkış yakaladı, onlara da başarılar dilerim bundan sonra. Rakip ne olursa olsun senin oyunu hep doğru oynaman lazım. 17 maç, Avrupa kupası, Türkiye Kupası. Büyük bir kulüp, biz oyuncuları tanıdık, oyuncular bizi tanıdı. Birçok parametre var." dedi. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise "Konuşayım konuşmayayım çok düşündüm içeride. Maalesef bir şeyler söylememiz gerek. Nadir'in kırmızı kartı her şeyi başlattı. Hakemlerin dediği gibi küfür etmişse ona göre tavır takınacağız. İnsan bazen suç işler ama azmettirene bakmanız lazım. Siz daha önce yapılan faulü vermezseniz oyuncu da küfür edebilir. Suratına tekme yemiş. Oyuncuyu da anlamak lazım. Birçok maçta kafalarını çevirdiklerini gördük, onlar da çevirmesinler diyorum. Burada keyifli bir maç izlettirmek istiyorduk. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Topa hamle yapılırken ikinci kırmızıyı gördük. Sahada kalan oyuncularıma tebrikler. İyi oynadılar, savaştılar ama olmadı. Yapacak bir şey yok bu saatten sonra." açıklamalarında bulundu.