Lejyonerler paha biçilemiyor

Lejyonerler paha biçilemiyor

Avrupa futbolunun en önemli liglerinde forma giyen Türk oyuncuların talipleri gün geçtikçe artıyor.

Türkiye futbolunda, yabancı kuralı ve alt yapı tartışmaları sürerken, Türkiye liglerinden Avrupa’ya giden oyuncuların sayısı artış göstermeye devam ediyor. Büyük liglerin saygın kulüplerinde forma giyen lejyonerlerin oynadığı futbol büyük beğeni toplarken, transferlerine dair söylentiler de ortaya çıkmaya başladı. Premier Lig’de Leicester city forması giyen ve ayın oyuncusu ödülüne de aday gösterilen Çağlar Söyüncü, Roma’nın istikrarlı yıldızı Cengiz Ünder ve Juventus’un son maçlarında ilk 11’de sahaya çıkan Merih Demiral, Avrupa transfer piyasasının gündemini meşgul etmeye başladılar.

Guardiola, Çağlar’ın peşinde

Göz kamaştıran performansıyla dikkat çeken Çağlar için en büyük talip, Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City. Savunmadaki sorunlarına çözüm arayan son şampiyon, devre arasi için Çağlar Söyüncü’yü gözüne kestirmiş durumda. Leicester City’nin ise Çağlar’ı bırakmaya hiç niyeti yok. 60 milyon pound değer biçilen genç oyuncuya, Leicester City’nin 5 yıllık sözleşme teklif ettiği haberi de kulislerde konuşuluyor.

Transfer haberleriyle gündemde olan bir diğer isim ise Merih Demiral. Juventus’la sezon başında pek fazla forma şansı bulamasa da Avrupa şampiyonası elemelerinde Çağlar’la birlikte müthiş bir performans sergileyen ve son haftalarda Juventus’ta da ilk 11’de kendine yer bulmaya başlayan Merih için Arsenal’in talip olduğu konuşuluyor. İtalyan medya devi la gazzetta dello sport, formayı söke söke aldığını ifade ettiği 21 yaşındaki stoper için 40 milyon euroluk bir bonservis bedelinin dahi az olabileceğini söylüyor.

Transfer gündemlerine konu olan son isim ise Cengiz Ünder. İspanyol kaynaklarına göre, Roma'nın sportif direktörlüğünü yaptığı dönemde Cengiz’i Başakşehir’den transfer eden Monchi, yıldız futbolcuyu şimdi de Sevilla’ya getirmeye çalışıyor. Cengiz Ünder’in ön görülen transfer bedeli 45 milyon euro.