Lider evinde yıkılmıyor

Lider evinde yıkılmıyor

Süper Lig'in 17. haftasında lider Sivasspor, evinde karşılaştığı Göztepe'yi 66. dakikada Yatabare'nin attığı golle 1-0 mağlup etti.

4 Eylül Stadyumu'nda oynanan maça hızlı başlayan Sivasspor, oyunu rakip yarı alana yığarak fırsatlar buldu. Kaleci Beto'yu aşmakta zorlanan kırmızı beyazlılarda Mert Hakan ve Fernando'nun ilk yarıdaki etkili oyunu dikkat çekti. Konuk ekip Göztepe ise çok sayıda sakat ve cezalısnın olduğu maça mecburi rotasyonla çıktı. Liderin baskısına cevap veremeyen sarı kırmızılılar, kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise ayağa paslarla oyunu dengelemeye çalışan İzmir temsilcisi, Halil Akbunar ve Deniz Kadah ile tehlike yarattı. Kıran kırana geçen mücadelenin 64. dakikasında tecrübeli golcü Arouna Kone hamlesini yapan Rıza Çalımbay, Fernando'yu oyundan aldı. Değişiklikten memnun olmadığı gözlenen Fernando, bu karara tepki gösterdi. Kone ise oyuna girdikten 2 dakika sonra Yatabare'ye al da at dercesine bir pas çıkartarak takımının öne geçmesini sağladı ve maça anında etki etti.

İlk yarıyı 37 puanla lider olarak tamamlayan Demir Grup Sivasspor, tarihinde üçüncü kez 17.haftayı 37 puanla lider olarak geçme başarısını göstermiş oldu. Yiğidolar 2007-08 ve 2008-09 sezonlarında ilk 17 haftalık bölümü yine 37 puanla lider olarak tamamlamıştı. Göztepe ise 23 puanda kaldı.

Demir Grup Sivasspor, bu sezon evinde sadece 2 puan kaybederek büyük bir başarıya imza attı.