'Liverpool şampiyon ilan edilmeli'

'Liverpool şampiyon ilan edilmeli'

İngiliz futbolunun yaşayan efsanelerinden Wayne Rooney, The Times'ta yayınlanan yazısında Liverpool'un şampiyon ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Derby County'nin tecrübeli oyuncusu liglerin tamamlanması için acele edilmemesi gerektiğini söylerken, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını yüzünden ertelenen liglerin 2019-20 sezonunun tamamlanamamasına şaşırmayacağını belirtti.

The Times'da haftalık olarak yazı yazan Wayne Rooney, bu haftaki yazısında "Dünya şu anda ciddi bir sorunla karşı karşıya. Futbolun içindeki insanlar popülasyonun geri kalanından farklı olmamalı. Bu kriz futboldan çok daha büyük. Bence federasyon sezonları şu anki haliyle bitirebilir. Bu bence gayet adil. Liverpool şampiyon ilan edilmeli. Gerçekten harika bir sezon geçirdiler ve bunu hak ettiler. Avrupa kupalarına yükselen, Premier Lig'den düşen, Premier Lig'e yükselen takımlar da şu anki haliyle kalabilir" ifadelerini kullandı.

Eğer Premier Lig şu anki haliyle tescil edilirse, Liverpool şampiyonluğu elde edecek. Manchester City, Leicester City ve Chelsea ise Şampiyonlar Ligi vizesi almış olacak. Manchester United ise ülkesini UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek. Bournemouth, Aston Villa ve Norwich City ligden düşen takımlar olurken; Leeds United, West Bromwich ve Fulham ise Premier Lig'in yeni takımları olarak 2020-21 sezonunda mücadele edecek