Lucescu'nun yeni takımı belli oldu

Lucescu'nun yeni takımı belli oldu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in "Görüştük. Haber bekliyoruz" dediği Mircea Lucescu, Rusya Premier Ligi ekiplerinden Zenit ile anlaştı.

12 yıllık Shakhtar Donetsk kariyerini geçtiğimiz hafta bitiren Mircea Lucescu'nun yeni adresi Rusya Premier Ligi oldu.

Rumen teknik adamın Rusya Premier Ligi takımlarından Zenit St. Petersburg ile yılık 5 milyon Euro'dan 3 yıllık anlaşmaya vardığı bildirildi. Resmi açıklamanın yarın yapılması bekleniyor.

3 YILDA 15 MİLYON EURO KAZANACAK

Shakhtar Donetsk ile sözleşmesi sona eren ve yollarını ayıran Lucescu, Rus Ligi devi Zenit ile görüşmek için Rusya'ya gitmişti. Tecrübeli teknik adamın, bugün Zenit kulübü yetkilileri ile bir görüşme yaptığı ve yıllık 5 milyon Euro'dan 3 yıllık anlaşma sağladığı öğrenildi. 12 yıl görev yaptığı Shakhtar Donetsk'ten resmen ayrılan Lucescu yeni takımında 3 yılda 15 milyon Euro kazanacak.

KARİYERİNİN 6. TAKIMI


2004 yılından bu yana Shaktar Donets'te görev alan Lucescu, 8 şampiyonluk kazandırdığı takımını Avrupa'nun en istikrarlı ekiplerinden biri haline getirmişti.

Brescia, Inter, Galatasaray, Beşiktaş ve Shakhtar Donetsk'ta çalışan Luce, Zenit ile anlaşarak kariyerindeki 6. takıma imza atmış olacak.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lucescu ile görüştüklerini ve haber beklediklerini dile getirmişti.