Maçları nereden izleyeceğiz? Yayın ihalesinde ortalık toz duman

Maçları nereden izleyeceğiz? Yayın ihalesinde ortalık toz duman

Süper Lig'in naklen yayın ihalesinde ortalık karıştı. TFF, beIN SPORTS ile pazarlık halinde. Saran Medya’nın teklifine ise geri dönüş olmadı.

Süper Lig maçlarının nerede yayınlanacağı belli olacak.

Yayın ihalesini hangi kurumun alacağı merak konusu olurken kurumlar arasındaki rekabette sürpriz bir isim ön plana çıktı.

ekran-goruntusu-2024-02-14-200457.png

KATARLI beIN Sports ŞARTA UYMADI, SADETTİN SARAN DEVREYE GİRDİ

Yapılan son görüşmelerde Süper Lig’in naklen yayın ihalesi için mevcut ‘Katarlı’ yayıncı beIN Sports, Euro’dan TL'ye dönüş yapıp teminat mektubu şartına uymazken, sürpriz biçimde ön alan iş insanı Sadettin Saran’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Saran Group 142 milyon Euro ve banka teminat mektubunu masaya koydu. Katarlıların teklifi ise 4 Milyar TL’de (güncel kurla 120 milyon Euro) kaldı.

ekran-goruntusu-2024-02-14-200502.png

TRT MAÇ YAYINLARI İÇİN NABIZ YOKLUYOR

Kulüpler Birliği Vakfı yayın ihalesi için teklifini geri çekti, TRT ise nabız yokluyor. Ancak iktidarın, Katarlı yayıncı beIN Sports ile görüşüp Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) şartnamesine uymasını isteyeceği sızan bilgiler arasında.

142 MİLYON EURO MASADA

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ise 142 milyon Euro’yu masaya koyan Saadettin Saran’a ait Saran Group’un teklifini 145-150 milyon Avro bandına çekmeye çalıştığı da öğrenildi.

Şu anki tekliflere göre eğer ikinci bir görüşme yapılmazsa Saran Group Süper Lig’in yeyi yayıncısı olacak, ayrıca alt liglerin yayın hakkını da elde edecek. Saran Group’un masaya koyduğu 142 milyon Euroluk teklif bazı kulüp başkanlarınca Cumhuriyet’e doğrulandı.

ekran-goruntusu-2024-02-14-200500.png

İhale şartnamesini alan şirket ve kurumlar ise şöyle:

Saran Group

beIn Media Group

TRT

Kulüpler Birliği Vakfı