Mağluptur bu yolda galip

Mağluptur bu yolda galip

Ziraat Türkiye Kupası, son 32 turunda Süper Lig devi Beşiktaş’ı konuk eden 3. lig ekibi Anagold 24 Erzincanspor, rakibini 2-0 mağlup etmesine rağmen elendi.

Vodafone Park’ta oynanan ve Beşiktaş’ın 3-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçın rövanşında konuk ettiği rakibini 2-0 mağlup eden 24 Erzincanspor, büyük bir sürprize imza attı. Anadolu ekibi, kupadan elenmiş olmanın burukluğuyla, önemli galibiyetin sevincini bir arada yaşadı. Maça genç bir kadroyla çıkan ve yedek oyuncularına şans vermek Beşiktaş Teknik Direktörü isteyen Abdullah Avcı, ilk yarının 1-0 sonuçlanmasının ardından, Vida, Lens ve Diaby gibi as takım oyuncularını oyuna alarak olası bir sürprizin önüne geçmeye çalıştı. Karşılaşmanın ardından konuşan siyah beyazlı ekibin çalıştırıcısı, rakiplerini tebrik etti. 24 Erzincanspor’un gollerini Yunus Emre Çakır ve Osman Şahin kaydetti.

Statü tartışmaları

Kupada ortaya çıkan sonuçlarla birlikte, aralıklarla tartışılan kupa statüsü bir kez daha gündem oldu. Geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında deplasmanda 2-0 galip gelmesine rağmen elenen Tuzlaspor, Süper Lig’in en çok şampiyon olan takımlarından biri olan Beşiktaş’ı mağlup ederek elenen 24 Erzincanspor ve sahasında Gaziantep FK’yı mağlup eden Kırklarelispor gibi alt lig takımlarının, çift maçlı eleminasyon sisteminde tur atlama şansları oldukça zor görünüyor. Oysa ki tek maçlı eleminasyon sisteminin hem Türkiye hem de dünya genelindeki yerel kupa organizasyonlarına renk ve heyecan kattığı ortada.

Ziraat Türkiye Kupası’nın son 32 turunda şu ana kadar tamamlanmış maçların ardından tur atlayan takımların sadece biri Süper Lig dışından. Son 16’ya kalan süper lig ekipleri; Galatasaray, Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor, Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Kasımpaşa ve BTC Türk Yeni Malatyaspor. Gaziantep FK’yı eleyerek büyük bir sürprize imza atan Kırklarelispor, şu ana kadar son 16’ya kalmayı başaran tek takım oldu.