Marsilya, genç yıldız Ali Akman'ın peşinde

Marsilya, genç yıldız Ali Akman'ın peşinde

Olimpik Marsilya, Bursaspor'un 18 yaşındaki yetenekli golcüsü Ali Akman'ın peşinde. Galatasaray'ın transfer gündeminde de olan genç yıldız için Marsilya'nın en önemli rakipleri, Red Bull grubunun sahibi olduğu RB Leipzig ve RB Salzburg.

Olimpik Marsilya, teknik direktör Andre Villas-Boas'ın talebi üzerine forvet arayışlarına başladı. Le 10 Sport'ta yer alan habere göre; Andre Villas-Boas, elindeki tek forvet olan Dario Benedetto'nun formsuzluğu nedeniyle 8 milyon euroya transfer ettikleri Brezilyalı sol açık Luis Henrique'yi zaman zaman forvet olarak kullandı. Ancak, asıl mevkii forvet olmayan Henrique, gösterdiği performansla soru işaretlerini artırdı.

Sporx'in haberine göre; Marsilya Sportif Direktörü Pablo Longoria, bu gelişmeler üzerine forvet aramaya başladı. Finansal Fair Play nedeniyle eli kolu bağlı olan Fransız kulübü, maliyeti düşük ancak potansiyeli yüksek isimleri araştırmaya başladı.

Listenin ilk sırasında

Longoria'nın listesinin ilk sırasında ise Bursaspor'un 18 yaşındaki forveti Ali Akman yer aldı. Ali Akman için scoutlarından detaylı bir rapor alan Longoria, transfer çalışmalarına başladı.

Ali Akman'ın sözleşmesi sezon sonunda bitecek olsa da Marsilya, 'makul' bir bonservis bedeliyle bu transferi ocak ayında bitirme kararı aldı.

18 yaşındaki Türk golcüyle Galatasaray ve Fenerbahçe dışında Hollanda'dan PSV'nin ilgilendiği vurgulanırken asıl zorlu rakibin Red Bull grubu olduğu vurgulandı. Red Bull'un Ali Akman'ı transfer ederek önce Salzburg'ta ve ardından Leipzig'te oynatmak istediğinin altı çizildi.

40 maçta 20 gol

İnegölspor altyapısından yetişen ve 2015 yılında Bursaspor'a geçen Ali Akman, bu sezon çıktığı 11 lig maçında 7 gol atıp 3 asist yaptı. Ali Akman, milli takımın alt yaş gruplarında çıktığı 40 maçta ise 20 gol attı.

Ali Akman kimdir?

Eski futbolcu Ayhan Akman'ın yeğeni olan 2002 doğumlu Ali Akman, 2019-2020 sezonunda Bursaspor ile forma şansı bulmaya başlasa da takımda yer edinmesi ancak bu sezon gerçekleşti.

18 yaşındaki Ali Akman santrafor, forvet arkası ve sol kanatta oynayabiliyor. Futbolcunun sözleşmesi bu sezon sonunda sona eriyor.