Mehmet Demirkol’dan VAR eleştirisi

Mehmet Demirkol’dan VAR eleştirisi

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, bu sezon Spor Toto Süper Ligi'nde uygulanan VAR sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Ligi 3. haftasında oynanan Galatasaray – Akhisarspor maçında Emre Akbaba ile Barış Başdaş arasında yaşanan pozisyonda maçın hakemi Halil Umut Meler’in kararı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken VAR sistemini eleştirdi.

Mehmet Demirkol beIN Spors’ta yayınlanan ‘beIN Manşet’ programında yaşanan olay ile ilgili şunları söyledi…

‘NASIL GÖRMEZSİNİZ ONU!’

“Çok şanslıyız. Emre’den beklentimiz çok yüksek. Barış da çok şanslı. Arkadaşının ayağını kırıyordu az kalsın. VAR hakemleri ne işe yarıyor anlamıyorum ben. Ben bir VAR taraftarıyım. Ya nasıl görmezsiniz onu ya. Sarı kart çıkmadı. Şimdi sarı çıktı diyecekler. Sarı kart başka bir mevzudan çıktı. Nasıl olur?

‘AYAK KIRMAYA YÖNELİK HAREKET’

”Adamın bileği kırılıyordu. Bunu göremiyorsan eğer orada niye duruyorsun. VAR niye VAR sorusu yanlıştır. Sen onu yanlış kullanıyorsun VAR’ın günahı mı? Burada direkt sakatlamaya yönelik, ayak kırmaya yönelik hareket var. Bunu gelişi sarı bir kere. Bunu yasaklamanın yöntemi, teknik direktörlere söyleyeceksiniz oyuncularınız böyle bir şey yapmayacak.”

‘ONA 6 HAFTA VERİYORSAN BUNA 18 HAFTA VERECEKSİN’

”İki olduğu zaman cezasını vereceksin. Gitti Emre ne yapacağız? Nasıl sahadaki hakemler ceza alıyorsa VAR hakemlerinin de alması lazım. Onların değerlendirmesinin daha ağır olması lazım. Ona 6 hafta mı veriyorsun buna 18 hafta vereceksin. Çünkü videoda seyrettiğini de anlamıyor. Birinci golde de faul var. Onu da görmedin.”