Mert Hakan ve Emre imzayı attı mı?

Mert Hakan ve Emre imzayı attı mı?

Sivasspor’un başarısında büyük pay sahibi olan Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç’ın Galatasaray ile ön protokol imzaladığı konuşuluyor.

Sezonunun flash ekibi Demir Grup Sivasspor forması giyen ve gösterdiklere performanslara Süper Lig’in en iyileri arasında gösterilen Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç’ın adı büyük kulüplerle anılmaya devam ediyor. Sezon sonunda sözleşmeleri bitecek olan ikilinin Galatasaray tarafından ikna edildiği ve yeni sezonda sarı kırmızılı formayı giyecekleri iddiası son günlerde sıklıkla konuşulur hale geldi.

Sivasspor’un şampiyonluktaki direk rakiplerinden olan Galatasaray ile bu hafta yapacağı maç öncesi ortaya atılan bu iddia, etik tartışmalarını da beraberinde getirdi. 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Mert Hakan, bu sezon çıktığı 28 maçta takımına 10 gol asistlik katkı yaparken, kanat oyuncusu Emre Kılınç ise 21 maçta 7 gol ve 6 asist kaydetti.

MAÇ ÖNCESİ KONUŞULMASI YANLIŞ’

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu dedikoduların kritik maç öncesi konuşulmasının yanlış olduğunu vuruglarken, ‘‘Bu haberler Galatasaray maçından önce çıkartmaları iyi bir şey değil. Hem Galatasaray camiasına zarar veriyorlar hem de Mert Hakan ve Emre’ye de zarar veriyorlar. Bunların hepsi bilinçli oyuncular yani ne yaptıklarını çok iyi bilen oyuncular. Hani şimdi bunlara aldırış etmezler onlar ama sezon başı tabii ki istedikleri yere gidebilirler. Çünkü bonservis bedeli yok. Burada mukaveleleri devam etmiyor. Burayı tercih etmezler ise istedikleri yerlere rahatça gidebilirler.

Şöyle söyleyeyim ben ikisinin de kalmasını istemem. Çünkü onlar hedef olarak zaten yukarıyı seçmişler. Onun içinde inşallah çok iyi kulüplere gitmelerini diliyorum. Onların şu anki düşünceleri ligin bir an evvel bitip buradan daha iyi kulüplere gitmeleri. Avrupa'dan isteyenler var. Birçok takımla isimleri geçiyor. Emre Kılınç ve Mert Hakan'ı Avrupa'dan isteyen takımlar var.’’ açıklamasını yaptı.