Messi'nin penaltısını kurtaran yönetmen Hannes Halldorsson

Messi'nin penaltısını kurtaran yönetmen Hannes Halldorsson

Dünya Kupası'nda oynanan Arjantin - İzlanda maçına Lionel Messi'nin kullandığı penaltıyı kurtaran Hannes Halldorsson damgasını vurdu. İzlanda kalecisi Hannes Halldorsson'un asıl işi ise sinema yönetmeni.

Dünya Kupası D Grubu maçında Arjantin ile İzlanda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Arjantin penaltı kurtardı, topun başına da Lionel Messi geçti.

Ancak İzlanda kalecisi Hannes Halldorsson, Messi'nin penaltı vuruşunda gole izin vermeyerek maça damgasını vurdu.

İzlanda'nın başarılı kalecisi Hannes Halldorsson, küçük yaşlardan itibaren sinemaya gönül vermiş bir yönetmen.

Hannes Halldorsson, kendi söylediğine göre yarı zamanlı bir uğraş olarak futbol oynayan, küçük yaştan itibaren ise sinemaya gönül vermiş bir yönetmen.

Halldorsson, daha önce Sports Illustrated’e verdiği röportajda, “Tam zamanlı işimin sinemacılık olduğunu ve parayı buradan kazandığımı söyleyebilirim. Ama her iki işi de mükemmel bir biçimde dengelemeye çalışıyorum,” demişti. “Sinemacılık ilgi isteyen bir meslek ve her gün akşam beşte idman yapmak gerekiyor.”

Halldorsson, 2016 Avrupa Şampiyonası sürecinde ilk kez, İzlanda’nın dünyanın en güçlü takımlarından Portekiz’le oynadığı ve Cüneyt Çakır’ın yönettiği 14 Haziran tarihli maçta ismini duyurdu. Halldorsson, daha maçın ilk dakikasında Portekiz’in yıldızı Cristiano Ronaldo’nun şutunu kurtararak dikkatleri üstüne çekti.

Berabere biten maçın sonunda Portekiz kaleye toplam 26 şut attı, bunlardan dokuzu isabetliydi ve sekizi Halldorsson tarafından kurtarılmıştı.

İkinci adı “Thor” olarak telaffuz edilen Halldorsson maçın kahramanı olmuştu.