Mesut Özil'den flaş karar! Bıraktığını açıkladı!

Mesut Özil'den flaş karar! Bıraktığını açıkladı!

Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı

Arsenal forması giyen Türk asıllı yıldız orta saha oyuncusu Mesut Özil, Dünya Kupası sürecinde ve öncesinde kendisine getirilen eleştiriler ve Recep Tayyip Erdoğan’la çekilen fotoğrafının ardından karşılaştığı tepkiler nedeniyle Almanya Milli Takımı’nı bıraktığını açıkladı.

Mesut, Instagram hesabından yaptığı açıklamada "Bu kararı almak gerçekten çok zordu çünkü takım arkadaşlarım ve Almanya’nın iyi insanları için sahada her zaman her şeyimi verdim. Federasyon yetkilileri ise benim Türk kökenime saygısızlık yaptı. Artık yeter" ifadelerine yer verdi.

Yıldız futbolcu aynı açıklamada "Yaşanan olaylar sonrasında uzun süre düşündüm ve ırkçılık ile saygısızlığı hissettiğim için artık Almanya Milli Takım formasını giymeyeceğim. Bu formayı büyük bir heyecanla giyiyordum ancak artık bu durum, böyle değil. Bu kararı almam inanılmaz zor oldu, zira takım arkadaşlarım, teknik ekip ve Almanya’nın iyi insanları için her şeyimi verdim" sözlerini de kullandı.

BAKAN GÜL'DEN MESUT ÖZİL MESAJI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'ndan ayrılarak faşizm virüsüne karşı en güzel golünü attığını belirtti.

Gül, Twitter hesabından Türk asıllı Alman futbolcu Özil'in, Almanya Milli Takımı'nı bırakmasına ilişkin paylaşımda bulundu. 

Bakan Gül, "Almanya Milli Takımı'ndan ayrılarak faşizm virüsüne karşı en güzel golünü atan Mesut Özil’i tebrik ediyorum. Yolun, bahtın açık olsun." ifadelerini kullandı. 

İBRAHİM KALIN, MESUT'A DESTEK VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mesut Özil'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunmuştu:

İbrahim Kalın'ın Mesut Özil'e destek verdiği o tweet;

Değerli oyuncu Mesut Özil, Cumhurbaşkanımız ile neden buluştuğunu, bugün olsa yine görüşeceğini söylüyor. Kendisini bu asil duruşundan dolayı tebrik ediyorum. Fakat Mesut beyin bu süreçte nasıl bir baskıya maruz kaldığını düşünün. Nezaket, hoşgörü, çoğulculuk... nerede kaldı?!