Mike Tyson kimdir? Mike Tyson ve Roy Jones dövüşü galibi kim?

Mike Tyson kimdir? Mike Tyson ve Roy Jones dövüşü galibi kim?

15 yıl aranın ardından düzenlenen gösteri maçında ringe çıkan Mike Tyson, rakibi Roy Jones karşısında daha istekli ve atak bir görüntü meydana geldi.

Jones ise karşılaşmada daha tedbirli ve defansif kalmayı tercih etti. 8 raund süren mücadelede boksörler sık sık birbirlerine sarılarak dinlenmeye çalıştılar. İki ismin de birbirini yaralamamaya özen göstererek dövüşmesi dikkatlerden kaçmadı.

mike.jpgmike.jpg
Tyson maçın ardından müsabakayı ileriki bir tarihte tekrar yapmak istediğini belirtti. Roy Jones ise böyle bir kararı ailesine danışmadan almayacağını vurguladı. Mike Tyson maç öncesinde tüm dünyaya bir mesaj vermek istediğini belirterek şöyle demişti:
"Oldukça sıkı bir çalışma programı uyguladım. Süreç gerçekten çok zorluydu. 45 kilo vermek zorunda kaldım ve bu süreçte vegan oldum. Koşu bandıma eşimin ısrarlarıyla çıktım. Sürekli bana gaz verdi. Onunla beraber çalışmalarımı sıkılaştırdım ve formumu arttırdım."
Mike Tyson'ın aynı zamanda finans işlerine bakan kayınbiraderi Azim Spicer ise dövüş için efsane boksörün kazandığı parayı açıkladı. Spicer, "İlk başta teklifi yaptığımda umursamıyor sandım. Kısa kesip kapatmıştı. 5 dakika sonra aradı ve 'ne kadar teklif ediyorlar?' diye sordu. 20 milyon dolar civarı diye söyledim. 'Tamam' dedi" dedi.

Kariyerinde 50 galibiyet, 6 yenilgisi bulunan Tyson, 1986'da 20 yaşındayken karşılaştığı Trevor Berbick'i nakavt ederek "en genç ağır sıklet şampiyonu" olduğu biliniyor.