Milli Takım’ın sakatlık kabusu bitmiyor

Milli Takım’ın sakatlık kabusu bitmiyor

Euro 2020 elemelerinde oynadığı futbolla turnuva için umut vaadeden Türkiye’de sakatlıklar can sıkıyor.

Eleme grubunda gösterdiği performansla dikkat çeken ve 2020 Avrupa Şampiyonası’nın yüksek potansiyelli takımlarından biri haline gelen Türkiye A milli futbol takımı, yıldız futbolcularını sakatlığa kurban vermenin şokunu yaşıyor.

Beşiktaş’ın genç ve formda orta saha oyuncusu Dorukhan Toköz ve Trabzonspor’un yıldızı Abdulkadir Ömür’ün sakatlıkları can sıkarken, sezon içinde bir kötü haber de Yusuf Yazıcı’dan geldi. Lille forması giyen Yusuf’un dönüş tarihi henüz belirlenmezken, turnuvaya yetişmesinin zor olduğu ifade ediliyor. Abdulkadir Ömür’ün sahalara dönmesi ise sevindirici tek gelişme oldu.

Milli Takım adına saktlıkların en fazla savunmada sıkıntı yaşatması bekleniyor. Juventus forması giyen ve Avrupa’nın yükselen yıldızlarından biri olarak lanse edilen Merih Demiral, kulübünde de ilk 11’deki yerini sağlamlaştırdığı bir dönemde sakatlanırken, bir kötü haber Türkiye’nin stoperdeki alternatiflerinden olan Ozan Kabak’tan geldi. Geçtiğimiz hafta Köln karşısında oynanan maçta sakatlanan Ozan’ın durumunun beklenenden kötü olduğu ve 3 sahalara dönmesinin 3 ayı bulabileceği açıklandı.

Türkiye’nin şanssızlığını eklenen son halkanın haberi ise İngiltere’den geldi. Crystal Palace forması giyen tecrübeli golcü Cenk Tosun’un sakatlanıp sezonu kapattığı haberi şok etkisi yarattı. Palace’ta kiralık olarak oynayan Cenk, bonservisini elinde bulunduran Everton’a geri döndü.

Sakatlıklarla başı ağrayan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’in futbolcuların durumunu yakından takip ettiği ve alternatif oluşturma çabasında olduğu biliniyor.