Muslera'nın hatası, Uruguay'a pahalıya patladı... Fransa yarı finale yükseldi

Muslera'nın hatası, Uruguay'a pahalıya patladı... Fransa yarı finale yükseldi

Uruguay, Fransa maçını 0-2 skoru ile kaybetti. Fransa yarı finale yükseldi

2018 Dünya Kupası Çeyrek Final maçında Uruguay'ı 2-0 yenen Fransa adını yarı finale yazdıran ilk ekip oldu. Cavani'nin yokluğunda etkili olmayı başaramayan Uruguay, Muslera'nın ikinci goldeki hatası sonrasında büyük yıkım yaşadı. Fransa, 10 Temmuz 2018 tarihinde Brezilya-Belçika maçının galibi ile final bileti için mücadele edecek.

İki güçlü ekibin karşılaşması kıran kırana bir mücadele ile başladı. Orta sahada yapılan sert müdahaleler ve ikili mücadelelerdeki inatçılık maçın ilk dakikalarına adeta damga vurdu.

Tempolu başlayan maçın ilk tehlikeli sayılabilecek atağı Uruguay'dan geldi. Mücadelenin 3. dakikasında sol kanattan Suarez'in pasıyla atağa katılan Laxalt çizgiye indi ve rakibinden sıyrıldı. Laxalt'ın ortasına kimse dokunamadı ve kaleci Hugo Lloris topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

Dakikalar 14'ü gösterirken Fransa Mbappe ile gole çok yaklaştı. Pavard'ın ceza sahasına yaptığı ortayı Giroud kafayla indirdi. Giroud'nun pasında ceza sahası içinde bomboş kalan Mbappe, kafa vuruşunda kaleyi bulamadı.

Arjantin maçında attığı gollerle ve hızıyla son 16 turuna damga vuran Kylian Mbappe ile Uruguay'ın sol kanat oyuncusu Diego Laxalt arasında maçın başından itibaren sıkı bir mücadeleler yaşandı.

2016 yılında Inter'den Genoa'ya 6 milyon Euro'ya transfer olan 25 yaşındaki Uruguaylı Diego Laxalt için Galatasaray'ın transfer girişiminde bulunduğu da iddia ediliyor.
Hücum hattında Edinson Cavani'nin yokluğunu arayan Uruguay, organize atak geliştirmekte zorlandı. Nadiren gelişen ataklarda ise ileri uçta çoğalamayan Uruguay ilk yarıda rakip savunmayı zorlamayı başaramadı.
Son 16 turunda oynanan Portekiz maçında attığı iki golle takımını çeyrek finale taşıyan 31 yaşındaki golcü, mücadelenin son anlarında sakatlanarak oyundan çıkmak durumunda kalmıştı. Son ana kadar Fransa maçında oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyan başarılı forvet karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.
Maçtaki gol perdesini ise 40. dakikada Fransız savunmacı Raphael Varane açtı. Antoine Griezmann'ın kullandığı serbest vuruşta Varane, Godin'in ve Gimenez'in arasından çok iyi yükselerek topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Fransa'nın öne geçmesinin ardından biraz hareketlenen Uruguay takımı 43. dakikada gole çok yaklaştı ancak kaleci Hugo Lloris'i geçemedi.

Ceza sahasına yapılan ortada Pogba'ya rağmen iyi yükselen Cacares, kafa vuruşuyla beraberlik golünü aradı. Lloris adeta uzadı ve topu kornere çeldi. Bu pozisyonun ardından ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıya beraberlik golünü arayarak başlayan Uruguay, 61. dakikada hiç beklemediği bir gol yedi. Golde Galatasaray'ın kalecisi Muslera'nın büyük bir hatası vardı.

Fransız yıldız Antoine Griezmann'ın uzaktan çektiği sert şutu uzaklaştırmak isteyen Fernando Muslera, topu yumruklamayı başaramayınca golü kalesinde gördü. Galatasaray'ın file bekçisi golden sonra büyük üzüntü yaşadı.

Öte yandan Uruguaylı futbolcular ile Fransa'nın genç futbolcusu Kylian Mbappe arasında maç boyunca gergin anlar yaşandı. İkinci yarıda Luis Suarez ile Mbappe arasında yaşanan laf dalaşında hakem araya girdi ve olayı yatıştırdı. Ancak maçın 67. dakikasında Mbappe kendisini bir anda yere bıraktı. Uruguay'ın kaptanı Diego Godin ise genç futbolcunun kendisini yere attığı gerekçesiyle yerde yatan Mbappe'ye sert bir tepki gösterdi.

Bir anda iki takım oyuncuları arasında gerilim artarken Arjantinli hakem Nestor Pitana hem Godin'e hem de Mbappe'ye sarı kart gösterdi ve mücadele kaldığı yerden devam etti.

Uruguay'ın 71 yaşındaki teknik direktörü Oscar Tabarez ise ikinci golden sonra saha kenarına gelerek oyuncularına bazı uyarılarda bulundu. Tabarez, teknik direktör olarak Dünya Kupası'nda 20'nci maçına çıktı. Turnuva tarihinde ondan daha fazla karşılaşmaya çıkan tek isim Helmut Schön. 

Skorun 2-0 olmasının ardından iki takım oyuncuları da kalan dakikaları rölantide geçirince kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fransa sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Uruguay ise turnuvaya veda etmiş oldu.