Muslera yine gol yemedi, Uruguay kritik maçı kazandı, 'tur'ladı

Muslera yine gol yemedi, Uruguay kritik maçı kazandı, 'tur'ladı

Maç öncesinde 6'şar puana sahip Uruguay ve Rusya, son 16 turuna yükselmeyi garantilemişti. İki ülke A milli futbol takımları, bu karşılaşmaya grup liderliği hedefiyle çıktı. Grubun mutlak favorisi Uruguay, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve grubu lider bitirerek adını bir üst tura yazdırdı.

Dünya Kupası’nda A Grubu’nda lideri belirleyecek son maçta Uruguay ile ev sahibi Rusya bir araya geldi. İlk iki maçta aldığı galibiyetlerle sürprize imza atan ve turnuvanın en iyi performans gösteren takımları arasında gösterilen Rusya’nın gücü Uruguay’a yetmedi. Uruguay, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Uruguay’ın gollerini 10’da Luis Suarez, 23’te kendi kalesine Denis Cheryshev ve 90’da Edinson Cavani kaydetti. Rusya’da Igor Smolnikov, 28’de gördüğü sarı kartın ardından 36’da da bir sarı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Uruguay bu sonuçla puanını 9’a yükseltti ve gruptan gol yemeden lider olarak çıktı. Rusya 6 puanla ikinci olurken, günün diğer maçında Suudi Arabistan’a 2-1 yenilen Mısır grubu puansız noktaladı. Gruptan çıkan iki ekip B Grubu’nun lideri ve ikincisi ile çapraz eşleşecek.