Mustafa Cengiz bombaladı: VAR'dan önce Zorlu kayıtlarını açıklayın

Mustafa Cengiz bombaladı: VAR'dan önce Zorlu kayıtlarını açıklayın

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz; VAR kayıtlarının açıklanması konusundan Fatih Terim'in PFDK'ya sevkine, Cüneyt Çakır'a maç verilmemesinden Zorlu Center'daki Ali Koç-Nihat Özdemir-Zekeriya Alp görüşmesine kadar birçok konuda sert açıklamalar yaptı.

Türk futbolu gündemi iyice ısındı. Önce, 5 Aralık'ta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile TFF Başkanı Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Zekeriya Alp'in, Özdemir'in Zorlu Center'daki ofisinde yaptığı toplantı sonra, 22 Aralık'taki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Cüneyt Çakır ve VAR masasındaki Mete Kalkavan'ın kararları ülke gündeminde ses getirdi . Beşiktaş Kulübü maçın VAR kayıtlarının açıklanması için TFF'ye başvurdu.

Bu olaylar karşısındaki tutumu merakla beklenen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ise, Koç kanadını adeta bombaladı. Hasta olmasına rağmen kulüpteki mesaisini sürdüren Cengiz, kolunda serumla soruları yanıtladı.

'ZORLU GÖRÜŞMESİ TÜRK FUTBOLU İÇİN MİLATTIR'

"Zorlu, Türk futbolu için bir milattır, derin yaralar açmıştır" diyen Cengiz, Koç-Özdemir-Alp zirvesi hakkında "Kulüp başkanı, TFF başkanı ve MHK Başkanı bir araya gelebilir. Ama bu toplantı özel bir mekanda, daha önce açıklanmadan ve deklare edilmeden yapılamaz. Eğer yapılırsa bunun açıklanması gerekir. Şimdi bakıyoruz ki bazı kulüpler VAR kayıtlarının açıklanmasını istiyor. 2 noktaya değineceğim: Bir, VAR kayıtlarından önce Zorlu kayıtları açıklansın. İki, biz geçen yıl Konyaspor maçından sonra VAR kayıtları açıklansın diye UEFA'ya, IFAB'a iki kere yazı yazdık. Her ikisinde IFAB bunun yerel federasyonun yani TFF'nin yetkisi dahilinde olduğunu bildirdi. TFF'den kayıtların açıklanmasını istedik, ancak TFF cevap dahi vermedi." şeklinde konuştu

"ORTALIK YANGIN YERİNE DÖNERDİ"

Mustafa Cengiz, Ali Koç-TFF zirvesi için, "Madem bu görüşme legaldi, neden TFF'nin resmi sitesinden yayınlanmadı? Neden ta ki, bir gazeteci bunu açıklamadan önce söylemediniz? O görüşmede Galatasaray başkanı olsaydı, ortalık yangın yeri olurdu. Ne terör örgütü kalırdı girmediğimiz, ne şaibeler" dedi.