Nihat Özdemir konuştu: Süper Lig'in kaderi ne olacak?

Nihat Özdemir konuştu: Süper Lig'in kaderi ne olacak?

Süper Lig'in mevcut haliyle tescil edilmesi ya da play-off oynanması tartışmaları sürerken, TFF Başkanı Nihat Özdemir, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından Süper Lig Cemil Usta sezonunun akıbetine dair senaryolar konuşulmaya başlandı. Ligin mevcut haliyle tescil edilmesi ya da ğlay-off oynatılması ihtimalleri konuşulurken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'den açıklama geldi.

Milliyet'ten Bilal Meşe'ye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir, "Şu an konuşulan iddialar asla doğru değil. Bu konular gündemimizde dahi yok. Bizim için sağlık her şeyden önce gelir. Biz fotoğrafa bu açıdan bakıyoruz" ifadelerini kullandı. Nihat Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, TFF olarak 7 maddelik bir rapor verdiklerini de belirterek, “Bu raporda süreçle ilgili bir dizi senaryolar var ve sadece Sayın Bakan biliyor” diye konuştu.

Süper Lig'in geleceği hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizen Nihat Özdemir, ligin başlangıç tarihinin ise belli olmadığını belirtti: "Herkes kafasına göre, kendi kendine konuşuyor. Karar verici biziz. Ne play-off ne de liglerin mevcut haliyle tescili gündemimizde yer almıyor. Çünkü hiçbir şey belli değil. Sanıldığı gibi ligin başlangıcıyla ilgili öyle belli bir tarih falan da yok. Kulüpler Birliği ile bunu bile konuşmadık."