Obi Mikel'den Trabzonspor'a eleştiri

Obi Mikel'den Trabzonspor'a eleştiri

Geçtiğimiz hafta liglerin ertelenmesine dair yaptığı paylaşımın ardından Trabzonspor yönetimiyle sorun yaşayan ve takımdan ayrılan John Obi Mikel, ayrılık sürecini anltattı.

Nijeryalı orta saha oyuncusu, Instagram hesabı üzerinden Süper Lig'in devam ediyor olmasına ilişkin "Hayatta futboldan daha fazlası var. Kendimi rahat hissetmiyorum ve bu durumda futbol oynamak istemiyorum. Bu kritik zamanda herkes aileleri ve sevdikleri ile birlikte evde olmalıdır. Dünya bu tür çalkantılı dönemlerle karşı karşıya olduğu için sezon iptal edilmelidir." şeklinde görüş bildirmesinin ardından, Trabzonspor yönetimi palaşımı silmesini istemiş, Obi Mikel ise bunu kabul etmemiş ve taraflar yollarını ayırmaya karar vermişti.

The Atletic'e konuşan tecrübeli oyuncu, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile bire bir toplantıya çağrıldığını ve paylaşımın silinmesinin istendiğini aktarırken, “Bu benim fikrim, böyle hissediyorum. Özgür bir dünyada yaşıyoruz. İfade özgürlüğüm var dedim. Ben de şampiyon olmayı istiyordum ama geldiğimiz bu noktada önemli olan şey insanların hayatını kurtarmak. Bu virüsü yenmek için elimden gelen her şekilde yardım etmek istiyorum. Maçlara çıkarak küresel duruma yardımcı olduğumuzu sanmıyorum" dedi.

TRABZONSPOR'A ASLA DÖNMEM

Trabzonspor'un ayrılık sürecindeki tutumunu eleştiren Nijeryalı, “UEFA futbol etkinliklerini erteledi. Hala Türkiye’de oynamaya nasıl devam ederler? Bu hiç doğru değil. Ama bana sorarsanız Trabzonspor’un umrunda bile değildi. Onlara eve gitmek istediğimi söyledim. Bana ‘Eğer eve gidersen geri dönemezsin’ dediler. Ben de, “Tamam, eve gidiyorum’ dedim" ifadelerini kullandı.

İngiltere'de yaşayan ailesini görmeye gittikten sonra Türkiye'ye döndüğünü ve kulüple iletişime geçtiğini belirten Obi Mikel, “Ailemi görmeye gitmem ve çocuklarımla birlikte olmam gerektiğini kulübe açıkladım. Her sabah beni arıyorlar, telefonda ağlıyorlar, neden arkadaşlarıyla oyun oynayamadıklarını, neden kimseye dokunamadıklarını bana soruyorlardı. Her sabah çocuklarıma yalan söylüyor olmaktan, salgın yüzünden paniğe kapılmamaları için hikayeler uydurmaktan mutlu değildim" dedi.

Obi Mikel, Trabzonspor kendisine yeniden teklif yaparsa bunu reddedeceğini söyledi: “Trabzonspor’a geri dönmek mi? Asla. Bu süreci ele alma biçimleriyle asla dönmem."

“Bazen hayatta kendimize bakmalı ve neyin daha önemli olduğunu sormalıyız. Kiminle arkadaş olmak istiyorum? Başım beladayken bana kim yardım edecek? Şu durumu nasıl ele aldıklarına bakıyorum da; kendimi yeniden Trabzonspor’a giderken görmüyorum.