Obradovic 'tükürdüler' dedi

Obradovic 'tükürdüler' dedi

Dün Abdi İpekçi'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off yarı final üçüncü maçına yaşanan olaylar damga vurmuştu. Olaylar sırasında Fenerbahçe başantrenörü Obradovic'e tribünlerden gelen sıvı için Galatasaray Kulübü 'ayran' Fenerbahçe Kulübü ise 'tükürük' açıklamasında bulunmuştu. Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Süleyman Arat konuyu sıcağı sıcağına Obradovic'e sordu. İşte yanıt.

Galatasaray Odeabank'ın Fenerbahçe'yi 65-63 mağlup ettiği Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off yarı final üçüncü maçında çıkan olaylar derbiyi gölgede bıraktı.

Dördüncü periyot başlamadan önce yaşanan olaylar hakemlerin önce odalarına gitmesi ve daha sonra geri gelmesiyle devam eden mücadelede tribünlerden Obradovic'e gelen 'sıvı' tartışma konusu olmuştu. İlk olarak Fenerbahçe konuyla ilgili açıklama yaparken daha sonra Galatasaray Kulübü de açıklama yapmıştı.

Bu gelişmelerin yaşandığı sırada Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Süleyman Arat konuyu sıcağı sıcağına Obradovic'e sormak için Fenerbahçe soyunma odasına gitti. İşte yaşanan gelişmeler;

'Dün bu fotoğrafı çektikten sonra hemen gazeteye yolladım. Ardından da Fenerbahçe soyunma odasına gittim. Obradovic henüz soyunma odasındaydı. Dışarıda sinirli halde turlayan Ömer Onan'a, Fenerbahçe yöneticisi Ozan Balaban'a bu 'tükürük' olayını sordum. 'Hepsi evet tükürmüşlerdir' dedi ancak somut bir şey söylemediler. Obradovic dışarı çıktı. Kendisinin yanına koşup sordum. Basketbol Operasyonları Sorumlusu Defne Patır bizzat tercüme etti. Hoca çok sinirli bir halde yanağını göstererek "Evet, evet, evet tükürdüler" açıklamasında bulundu.'



Sarıyer'de 18 Ekim'de gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin davanın 3. duruşması sona erdi. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı görülen duruşmada Dilek Doğan'ın hayatını kaybettiği olay gününe ait görüntülerin izlendi.

Görüntülerin izlenmesinin ardından taraf avukatların talepleri alındı.

TELSİZ KONUŞMALARI İSTENDİ

Taleplerin ardından mahkeme heyeti, olay günü saat 03.30-05.30 arasındaki tüm telsiz konuşmalarının istenilmesine karar verdi. Şikayetçilerin talebi üzerine olaya ilişkin görüntülerde çıkarma yapılıp yapılmadığının teknik olarak tespiti için bilirkişiye gönderilmesine de karar veren mahkeme heyeti, görüntüyü kaydeden kameranın hard diski bulunup bulunmadığının sorulmasına, varsa bu hard diskin inceleme yapılması için celbinin istenmesini kararlaştırdı.

REDDİ HAKİM TALEBİ

Ayrıca şikayetçilerin, mahkemenin taraflı tavır içerisinde bulunduğu, sanığa güvence verildiği ve adli bir kararın bu mahkemeden çıkmayacağı yönündeki beyanlarının reddi hakim niteliğinde olduğu gerekçesiyle bu talebin incelenmesi için dosyanın bir üst mahkeme olan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti. Duruşma, 12 Ekim'e ertelendi.