Osmanlıspor Ankara'da kaybetti

Osmanlıspor Ankara'da kaybetti

Osmanlıspor 0-3 Olympiakos

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Osmanlıspor son 32 turu ikinci maçında deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Yunanistan'ın güçlü ekibi Olympiakos'a 3-0 mağlup olarak Avrupa kupalarına veda etti.


Osmanlı Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekip Olympiakos'a turu ve galibiyeti getiren golleri 47. ve 86. dakikalarda Karim Ansarifard ve 70. dakikada Tarik Elyounoussi kaydetti.


OLYMPİAKOS GOLCÜSÜNDEN YOKSUN 

 

Çin ekibi Tianjin Teda'ya transfer olan Olympiakos'un en golcü futbolcusu Brown Ideye, bu maçta forma giyemedi. 

Bu sezon 13'ü Yunanistan Süper Lig'de olmak üzere 15 gol atan Nijeryalı forvet, ilk maçta da sakatlığı nedeniyle oynamamıştı. 

Son anda kadrodan çıkarılan ve Ankara'ya getirilmeyen Ideye'nin yokluğunda İranlı futbolcu Karim Ansarifard, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. 


BENTO'DAN 3 DEĞİŞİKLİK 


Olympiakos Teknik Direktörü Paulo Bento, rövanşta ilk 11'de biri zorunlu 3 değişiklik yaptı. Bento, ilk maçta kırmızı kart gören Bruno Viana'nın yokluğunda, Pire'de cezalı olduğu için görev yapamayan eski Sivasporlu savunma oyuncu Manuel da Costa'ya şans verdi. 


Sakatlığı nedeniyle ilk karşılaşmada takımını yalnız bırakan Olympiakos'un önemli isimlerinden Tarık Elyounoussi, formayı Thanasis Androutsos'tan aldı.


Forvette ise eski Trabzonsporlu futbolcu Oscar Cardozo'nun yerine Ansarifard şans buldu. Cardozo yedek soyunurken, daha önce Trabzonspor'da oynayan bir diğer futbolcu Marko Marin ise kadroya alınmadı. Tarihinde ilk kez Ankara'da bir maça çıkan Olympiakos'un 11'inde Nicola Leali, Diogo Figueiras, Da Costa, Alberto Botia, Aly Cissokho, Panagiotis Retsos, Andre Martins, Seba, Kostas Fortounis, Elyounoussi ve Ansarifard yer aldı. 


TRİBÜNLER DOLDU 

 

Başkentli futbolseverler, ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden takımlarının tarihi maçına yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 bin kişilik Osmanlı Stadı'nı dolduran mor-sarılı taraftarlar, takımlarına destek oldu. Stada gelen taraftarlara Türk bayrağı dağıtılırken, tribünlerde renkli görüntüler oluştu. Tribünlerde Olympiakos taraftarı ise yer almadı.