Plan süper müdahale sıfır

Plan süper müdahale sıfır

Takımını derbiye çok iyi hazırlayan, Beşiktaş’ı iyi analiz ederek, gerekli önlemleri alan ve en iyi 11’ini sahaya süren Riekerink, oyuncularının yorulduğunu görmeyip, 79’a kadar oyuna müdahale etmedi ve 3 puanın 2’si gitti.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Beşiktaş derbisi için hazırladığı planla övgü alırken, 2-0 öne geçen takımına 79. dakikaya kadar müdahale etmemesiyle tarihi bir fırsatı kaçırıp, sınıfta kaldı. Siyah-Beyazlı ekibin, Vodafone Arena’daki maçlarını iyi analiz eden ve ilk 15 dakikalarda rakibi üzerinde müthiş bir baskı kurarak sonuca gittiğini tespit eden Hollandalı hoca, tüm planlarını bunu kırmak üzerine yapmıştı. 

Oyundan düşme başladı

Riekerink, baskıyı kırdıktan sonra yapacakları hücumlarla goller bulmayı hedeflemişti. Rakibi karşısında iyi pas yapan, oyun planına sadık kalan Sarı-Kırmızılılar, istedikleri golü, beklediklerinden de erken bulunca, hakimiyeti tamamen ellerine aldı.

İlk yarı 2-0 biterken, herkes Galatasaray’ın, Vodafone Arena’daki bu ilk derbiden zaferle ayrılacağını düşünüyordu. Ancak Galatasaray, dakikalar ilerledikçe oyundan düşmeye başladı. Bu anlarda Riekerink’in 1-2 oyuncu değişikliği yaparak, taze kanla takımını tekrar canlandırması beklendi. Ama Hollandalı hoca, oyunu izlemekle yetindi.

‘İnsan üzülüyor’

Maç sonunda kısa bir değerlendirme yapan Riekerink, “İlk yarı iyi oynadık ve iki gol bulduk. Futbolcularım ne dediysem uydu ve yerine getirdi. Devre arasında, maçın daha bitmediğini söylediğim oyuncularımdan, birbirlerine yakın oynamalarını ve oyunu tutmalarını istedim. Rakibin gole ihtiyacı vardı ve bunun için üzerimize gelecekti. Bu yarıda rakibin baskısı sonucu skor 2-2’ye geldi. Normalde böyle bir deplasmanda alınan 1 puan iyi gibi gözüküyor. Ancak maçın sonucundan çok, baştan sona hikayesine bakmak gerekiyor. Böyle bakınca insan üzülüyor” dedi.