Rıza Çalımbay: Yıldız dediğiniz Eto'o gibi olur

Rıza Çalımbay: Yıldız dediğiniz Eto'o gibi olur

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, eski öğrencisi Samuel Eto'o hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Çalımbay, "Yıldız dediğiniz Eto'o gibi olur" derken Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Eto'o'yu transfer etmek istediğini buna en çok yaklaşan takımın ise Beşiktaş olduğunu ifade etti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, TRT Spor’da katıldığı bir programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çalımbay, yaz transfer döneminde Fenerbahçe’nin Samuel Eto’o’yu transfer etmek istediğini belirtirken Beşiktaş ile Antalyaspor arasında yaşanan Eto’o krizini de aydınlattı.

Çalımbay, Beşiktaş’la yaşanan süreci, “Eto’o’yu 3 takım istiyordu. Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor istedi. Eto’o ile konuştuğumda, o da Beşiktaş’a gitmek istiyorum dedi. Başkan da OK verdi, ama biz Beşiktaş’tan Kerim Frei ve Ömer’i istedik. O da kariyerini büyük bir takımda noktalamak istedi, sonra o arkadaşlar gelmek istemediler. Öyle olunca yönetim de oyuncuyu vermek istemedi. 2 takım daha çıkınca, yönetim tam şey oldu ve taraftardan da bir baskı geldi. Sonra Eto’o da gitmek istemiyorum dedi, başkan ile bir görüşme yapıldı ve kaldı” sözleriyle aktardı.

“Yıldız dediğiniz Eto’o gibi olur. Eto’o benim çalıştığım en karakterli kişilerden biridir, profesyoneldir. Gücü yettiğine kadar çalışır ve liderdir, dört dörtlük bir golcüdür. Ben futbolu çok seviyorum, minnettarım. Benim kadar futbolu seven bir kişi gördüm, o da Eto’o” sözleriyle Kamerunlu’dan övgüyle bahseden Rıza Hoca, “Fenerbahçe’nin Eto’o’ya ilgisi vardı sezon başında ama Eto’o’nun gitme ihtimali yok çünkü taraftar bırakmaz çok seviyorlar onu. O olayda Fikret Başkan ile beraberdim. Yanlış bir şeydi. Bence iletişimsizlik oldu orada. En azından Fikret Başkan’a söylenebilirdi. Ben Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ı küçük düşürecek bir hareketi bilerek yapılacağını düşünmüyorum. Bunun olacağını ben bilsem, en başta ben izin vermezdim” ifadelerini kullandı.