Rusya 2018 Dünya Kupası kura çekimi, bugün Kremlin'de yapılacak 

Rusya 2018 Dünya Kupası kura çekimi, bugün Kremlin'de yapılacak 

Rusya'nın ev sahipliğinde yapılacak 2018 Dünya Kupası'nın kura çekimine saatler kaldı. Dünyaca ünlü yıldızların katılacağı kura çekiminde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir konuşma yapması bekleniyor.

Başkent Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda gerçekleştirilecek ve eski İngiliz milli futbolcu Gary Lineker ile Rus gazeteci Maria Komandnaya'nın sunuculuğunu yapacakları kura çekimi 18.00'de başlayacak.

MESSİ, RONALDO, NEYMAR GİBİ YILDIZLARIN GİDECEĞİ KENTLER BELLİ OLACAK

Dünya Kupası'nda mücadele edecek grupların belirleneceği kura çekimi sonucunda Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Neymar gibi yıldızların rakipleri, fikstürleri ve galibiyet için sahaya çıkacakları stadyumlar ve kentler de belli olacak.

FUTBOL DÜNYASININ YILDIZ İSİMLERİ KURA ÇEKİMİNE KATILACAK

Eski yıldız futbolculardan İngiliz Gordon Banks, Fransız Laurent Blanc, Brezilyalı Cafu, İtalyan Fabio Cannavaro, Uruguaylı Diego Forlan, Arjantinli Diego Maradona, İspanyol Carles Puyol ve Rus Nikita Simonyan kura çekimine katılacak yıldız isimler arasında yer alıyor.

​DÖRDER TAKIMLI SEKİZ GRUP OLACAK

Turnuvaya katılmaya hak kazanan 32 takım, dörder takımdan sekiz gruba bölüşülecek. Kura çekimine 1. torbadan başlanacak. Rusya, ev sahibi olduğu için A Grubu'nda yer alacak. Bu torbadan adı çekilen diğer takımlar, sırayla, B'den H'ye kadar gruplara dağıtılacak.

1. Torba: Rusya, Almanya, Brezilya, Portekiz, Arjantin, Belçika, Polonya, Fransa
2. Torba: İspanya, Peru, İsviçre, İngiltere, Kolombiya, Meksika, Uruguay, Hırvatistan
3. Torba: Danimarka, İzlanda, Kosta Rika, İsveç, Tunus, Mısır, Senegal, İran
4. Torba: Sırbistan, Nijerya, Avustralya, Japonya, Fas, Panama, Güney Kore, Suudi Arabistan

Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak.

MAÇLAR RUSYA'NIN 11 KENTİNDE OYNANACAK

2018 Dünya Kupası, 14 Haziran — 15 Temmuz tarihlerinde Rusya'nın 11 farklı kentinde düzenlenecek: Moskova, Kaliningrad, St. Petersburg, Volgograd, Kazan, Nijniy Novgorod, Samara, Saransk, Rostov-na-Donu, Soçi ve Yekaterinburg.

Turnuvanın ilk düdüğü, Moskova'daki Lujniki Stadyumu'nda çalacak.