Şampiyonun son zaferi: 1 milyon

Şampiyonun son zaferi: 1 milyon

9 yıldır yaşam mücadelesi veren eski motorsiklet şampiyonu Aydın Erkan son zaferini mahkemede kazandı.

Mehmet BOZKURT
YURT Gazetesi

 

2008 yılında antrenman sırasındaki kazada ağır yaralanarak 9 yıldır bitkisel hayat süren Aydın Erkan'ın ailesi Motorsiklet Federasyonu'na karşı açtığı davayı kazandı.  Mahkeme, federasyonu hatalı bularak maddi manevi 1 milyon liraya mahkum etti. İki çocuk babası Aydın Erkan 9 yıldır bitkisel hayatta. Erkan'ın kaza geçirdiği pistte olaydan 3 ay önce de Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi Sinan Sofuoğlu kaza yapmış ve hayatını kaybetmişti.

 

7 yıl 29 duruşma 5 hakim

 

Bu duruma rağmen Aydın Erkan'ın ailesi açtığı dava 7 yıl sürdü. 29 duruşma yapılan mahkemede 5 hakim değişti. Erkan Aydın'ın kardeşi Aylin Aydın'ın sosyla medya hesabında bu durum için, "Emsal bir dava olmadığı için karar vermekten sürekli kaçındılar" yorumunu yaptı.

 

Kazayla ilgili 3 bilirkişi raporu hazırlandı. İlk rapor yüzde yüz, ikincisi yüzde yetmiş sporcuyu kusurlu buldu. Ailenin avukatları rapora isyan etti. Bu durum üzerine istenen son bilirkişi raporu "pist hatalı" yönünde olunca 7 yıl süren mahkeme sonuçlandı.

 

"Ve kazandık, kazandık..."

 

Erkan Aydın'ın kardeşi mahkemenin kararına ilişkin duygularını sosyal medyadan hesabından paylaştı. Aylin Aydın, "Ve sonuç: Kazandık. Kazandık. Yani abimin pist hatası yüzünden bu hale geldiği hukuksal olarak kabul edildi. Dün gece elini tutup kulağına tüm bu olanları fısıldadım. Belki biraz iyi hissetmiştir, belki içinden bir oh demiştir. Kazandık şampiyon" dedi.