Saray kaynıyor

Saray kaynıyor

Bu sezon hem ekonomik hem de sportif başarısızlık yaşayan Galatasaray'da Dursun Özbek ve yönetimi hedef tahtasına oturtuldu

Kadir Ünal Yurt Gazetesi
Ligde son beş maçını kazanamayan, geçtiğimiz ay UEFA tarafından Avrupa kupalarından bir yıl men edilen Galatasaray'da Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim eleştiri yağmuruna tutuluyor. Sezon başında önemli oyuncuların satışına izin verip, giden oyuncuların yerlerini aynı seviyedeki isimlerle dolduramayarak öncelikle taraftar nezdinde güven kaybı yaşayan yönetim, taraftarın tepkisini çeken bir diğer isim Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırarak onlara "şirin" gözükmeye çalışmıştı.
PRESTİJ KAYBI ÇOK BÜYÜK
Son dört sezonun üçünde şampiyonluk yaşayan, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve ikinci tur vizeleri alan sarı-kırmızılılar bu sezon adeta bir çöküş yaşıyor. Sezon başında "Messi ve Neymar'ı bile getirebiliriz" diyen Dursun Özbek yönetimi, Galatasaray'ın 2011 sonrası dirilişinin simgesi haline gelen Melo'nun satışına izin vermiş, yerini ise Real Madrid'in "bedelsiz" gitmesine bile razı olduğu Jose Rodriguez ve son yıllarda resmi maç dahi oynamayan Jem Karacan ile doldurmaya çalışmıştı. Bu hamleleriyle taraftarları kzdıran Özbek yönetimine Hamza Hamzaoğlu da siper olmaya çalışmış ancak alınan başarısız sonuçlar sonrası görevine son verilmişti.
DERBİDE PROTESTOYA HAZIRLIK 
Futbol takımının aldığı başarısız sonuçların üzerine yöneticilerin taraftara yönelik "hakarete varan" açıklamaları bardağı taşıran son damla oldu. Önce Olağan Genel Kurul'da Taner Aşkın'ın Galatasaraylı taraftarlar için kullandığı "fan" ifadesi tepkilere yol açarken, Rizespor beraberliğinin ardından taraftarların "istifa" isteğini değerlendiren ikinci başkan Cengiz Özyalçın, "Yönetimimizi ibra etmeyen birkaç kişi vardı. Demek ki seyirci farklı, aklı selim genel kurul üyesi farklı" demesi sarı-kırmızılı taraftarlar arasında infiale sebep oldu. Taraftarlar Galatasaray'ın başarısızlığının yanında yöneticilerin de böyle ifadeler kullanmasının ardından yarınki Fenerbahçe derbisinde yönetimi istifaya davet etmeye hazırlanıyor.