Schalke 04 Bundesliga’ya yükseldi! Schalke'nin tarihi

Schalke 04 Bundesliga’ya yükseldi! Schalke'nin tarihi

Almanya’nın köklü kulüplerinden Schalke 04 yeniden Bundesliga’ya yükseldi.

Küme düştükten sonra Almanya 2. Ligi'nde mücadele eden Schalke 04, St. Pauli ile oynadığı maçı 3-2 kazanınca yeniden Bundesliga’ya yükseldi.

SCHALKE, 4’ÜNCÜ KEZ BUNDESLİGA'DA OYNACAK

2-0 geri düştüğü maçta muhteşem bir dönüş yaparak St. Pauli'ye 3 gol birden atan Schalke 04, rakibini 3-2 yendi ve ligin bitimine bir hafta kala yeniden Bundesliga'ya yükselmenin mutluluğunu yaşadı. Schalke böylece dördüncü kez Bundesliga’da oynama imkânına erişecek.

Schalke 04, ligin son haftasında Nürnberg deplasmanına konuk olacak. St. Pauli ise sahasında Düsseldorf'u ağırlayacak.

İLK İKİ YÜKSELİYOR, ÜÇÜNCÜ PLAY OUT MAÇLARI OYNUYOR

Bundesliga 2’de ilk iki sıraya giren takımlar Bundesliga'ya direkt yükseliyor. Sezonu 3'üncülükle tamamlayan takım ise Bundesliga 16’ncısı ile “play-out” maçları yapıyor.

SCHALKE 04 TARİHİ

Schalke 04, 1904 yılında Almanya'nın işçi sınıfının, özellikle en büyük maden ocaklarının yoğun olduğu bölgede kuruldu. Bu nedenle de kulüp, “madenciler” lakabıyla anılıyor. FC Gelsenkirchen-Schalke 04, nam-ı diğer Schalke 04, Kuzey Ren-Vesfalya eyaletinde, Gelsenkirchen’e bağlı Schalke yönetim biriminde kurulmuştur. Kulüp en büyük başarılarını 1930’ların ve 1949’ların başında elde etmiştir.

ALMANYA’NIN 2’NCİ, DÜNYA’NIN EN BÜYÜK 3’ÜNCÜ SPOR KULÜBÜ

Almanya'nın en popüler futbol takımlarından biri olan Schalke 04, 2014 yılı itibarıyla 129 bin 672 üyesiyle birçok spor kulübünden çok daha fazla taraftara sahiptir. Schalke 04 Almanya’nın ikinci, Dünya'nın en büyük üçüncü spor kulübü konumundadır.

Schalke 04 maçlarını Gelsenkirchen Stadt ve Arena AufSchalke olarak anılan ancak daha sonra 2005 yılında Veltins firmasının sponsor olmasıyla Veltins-Arena isimli statta oynamaktadır. Stadın kapasitesi ise 61 bin 482’dir.

SCHALKE – BORUSSIA DORTMUND DERBİLERİ BAŞLIYOR

Schalke'nin en büyük rakibi Borussia Dortmund’tur. İki takımın da Westfalen Eyaletinde yer alması ve birbirine yakın olması nedeniyle aralarında oynadıkları maçlar derbi mücadelesi ve oldukça ateşli bir şekilde geçer.