Şenol Güneş: Lucescu'ya teşekkür ederim

Şenol Güneş: Lucescu'ya teşekkür ederim

Şenol Güneş, A Milli Takım ve Avrupa Şampiyonasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

En büyük hayalinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirten A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sözcü'ye verdiği röportajında değerlendirmelerde bulundu. Güneş; “Hayalimde dünya şampiyonluğu var. Ama hayalcilik içinde bunu söylemem. Çünkü Türkiye'nin dünya şampiyonluğuna hazır olmadığını biliyorum. Kaplumbağanın Mekke'ye gitme çabası gibi, ben o yolda gitmeliyim, bu hedef için çalışmalıyım. Beklenti oluşturulmak isteniyor. Gelmişken şampiyon olalım, onlarla aynı fikirdeyim. Avrupa ve dünya şampiyonluğumuz zor gözüküyor ama hayalimiz o olmalı."

Türkiye futboluna ilişkin eksik ve yanlışlara da değinen tecrübeli teknik adam, "2002'de üçüncü olduk ama dünyanın üçüncü futbol ülkesi olmadık. Avrupa Şampiyonası finallerine katıldık. Gruptan çıkmak, yarı final oynamak isteriz ama benim doğrularım var. Almanya'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın futbol olarak da kültür ve uygulama olarak da gerisindeyim. Aldığımız en iyi oyuncu, oranın en başarısız, dışlanmış oyuncusu. Onların oynatmadığı oyuncuyla onlara karşı yarışmak istiyoruz. Bu sistemde büyük yanlışlık var. 'İyiyim' dersem kendimi kandırırım. Türk insanına imkân ve zaman verilse başarırız diyorum. Biz imkânı ve zamanı yanlış kullanıyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

'Beşiktaş'ın grubu gibi'

EURO 2020 A Grubu'nda İsviçre, İtalya ve Galler ile oynanacak maçlar hakkında da konuşan Şenol Güneş, "Fransa maçında panik yaptık, İtalya'ya karşı böyle oynarsak ve onlar da değerlendirirse oyun kopar. Bu yüzden İtalya maçını ayrı bir yere koyuyorum. Genç ve dinamikler, atarlarsa bizi perişen edebilirler. Ben buna hazırım. İsviçre ve Galler'i yeneceğimizin garantisi var mı? Bu grubu Beşiktaş'ın Leipzig, Monaco ve Porto'lu grubuna benzetiyorum. Sonuncu da olabilirsin birinci de. Umarım yine birinci oluruz." dedi.

A Milli Takımın genç oyunculardan kurulu olmasının, beraberinde bazı tehlikeler yarattığını vurgulayan Şenol Güneş, "Genç futbolcu grubumuz bize güzel bir ışık tutuyor, zaman kazandırıyor, rahatlatıyor. Ama burada bir tehlike var: Bu takım başarıszlığı görmedi. Genç bir grubun başarısızlıktaki dalgalanması hep bir soru işareti taşır." öngörüsünde bulundu.

Lucescu'ya teşekkür

Futbolun keyif ve eğlence işi olduğunu söyleyen Güneş, 20 senedir beklenen oyuncu jenerasyonunun nihayet oluştuğunu belirtirken Lucescu'ya teşekkür etti: "Jenerasyonu yakalarsın; yeter ki sen o araştırmayı yap. Ben bir 20 sene daha bekleyemem! Ne yapacağız jenerasyonu, ‘Seneye olur mu olmaz mı' diyeceğiz. Jenerasyon için sen de bir şey yapacaksın. Bu grupta Çağlar oynamıyordu, savunmada Kaan-Merih vardı, Zeki de vardı, Hasan Ali de vardı ama sonuç alamıyorduk. Bunu Lucescu'yu suçlayıp yapamayız. O yanlış bile yapsa benim yanlış yapma riskimi ortadan kaldırdı. Bu yüzden ona teşekkür ediyorum.”

Son olarak takımdaki tecrübeli futbolcuların sayısı hakkında açıklama yapan Güneş, bu oyuncuların gerekliliğini şöyle aktardı: "Yaşlı oyuncu çok olduğunda kendileri grup olacaklar. Bizim takımda çocuklar iyi; ama hata yaparken onlara bir ağabey lazım. Çağlar oynamıyor diyelim, o oynasa Kaan yok. Kaan oynasa Merih oynamayacak. Dedikodu yapıldığında ‘Ne yapıyorsun' diyecek biri lazım. Adalet ve hukuk olduğu zaman herkes mutlu olur.”