Sezonun ilk derbisi: Fenerbahçe-Beşiktaş

Sezonun ilk derbisi: Fenerbahçe-Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftası sezonun ilk derbisine sahne olacak. Fenerbahçe yarın Ülker Stadı’nda Beşiktaş'ı konuk edecek.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de 6. haftanın kapanış maçında yarın sahasında Beşiktaş’la karşılaşacak. Ülker Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak derbiyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemlik görevini ise Alper Ulusoy üstlenecek.

Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Martin Skrtel’in durumu yapılacak son antrenmanın ardından belli olacak. Milli maçlar arasından sakat dönen ve son iki resmi müsabakayı kaçıran Hasan Ali Kaldırım, takımla çalışmalara başladı. Hasan Ali Kaldırım’ın, İsmail Köybaşı’nın yerine ilk 11’de oynaması bekleniyor. Beşiktaş'ta ise Sarbsborg maçında Cyle Larin'in rakip forvetler arasında kaybolması ve bir çok pozisyonda geç kalması, Fenerbahçe maçına başka bir santraforla çıkılacağı düşüncesinin ağır basmasına ve Vagner Love ile Ryan Babel'in isimlerinin öne çıkmasına neden olmuş durumda. Siyah-Beyazlıların karşılaşmaya tek forvet başlayıp bu oyuncunun da Hollandalı yıldız Ryan Babel olması bekleniyor. Teknik direktör Şenol Güneş'in cezalı Medel'in yerine Tolgay Arslan ile başlayıp orta ikiliyi Tolgay-Oğuzhan şeklinde kurması bekleniyor. Öte yandan Fenerbahçe, Beşiktaş’a karşı yenilirse 25 yılı aşkın bir süre sonra ligde iç sahada üst üste ikinci kez maç kaybedecek. Sarı-Lacivertliler, Türkiye’nin en üst düzey liginde taraftarı önünde en son 1992-1993 sezonunda üst üste iki maç kaybetmişti.

Yabancı futbolcu etkisi

Spor Toto Süper Lig'in 6'ncı haftasında Fenerbahçe'nin konuğu Beşiktaş olacak. Pazartesi günün oynanacak mücadele öncesinde yabancı futbolcuların etkisi göze çarpıyor. Fenerbahçe adına Beşiktaş maçlarında gol atan son Türk oyuncu Volkan Şen oldu. 2015-16 sezonunun 23'üncü haftasında Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın 3'üncü dakikasında Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren Volkan Şen, Fenerbahçe adına Beşiktaş derbilerinde gol atan son yerli futbolcu olarak göze çarptı. Beşiktaş'ta ise ligde oynanan Fenerbahçe derbilerinde gol atan son yerli futbolcu ise Olcay Şahan. 2013-14 sezonunun 13'üncü haftasında Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe ile 3-3 berabere kalırken karşılaşmanın 9'uncu dakikasında Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren Olcay Şahan, Beşiktaş adına ligde oynanan Fenerbahçe derbilerinde gol atan son Türk futbolcu oldu.

Muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: Harun, Şener, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Ayew, Benzia, Aatıf, Slimani

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Ljajic, Lens, Babel

Sakat ve cezalılar:

Fenerbahçe: Tolga Ciğerci (ayak parmağından sakat)

Beşiktaş: Medel(1 maç cezalı), Adriano(şüpheli)