Son Dakika: TFF harcama limitlerine ilişkin kararını açıkladı!

Son Dakika: TFF harcama limitlerine ilişkin kararını açıkladı!

Harcam limitlerindeki sapma oranının yüzde 30'a düşürülmesine Beşiktaş ve Fenerbahçe'den gelen itirazlar TFF tarafından reddedildi!

Türkiye Futbol Federasyonu, son düzenlemeyle birlikte harcama limitlerindeki sapmanın oranını %40'tan 30'a çekmiş, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan bu karara itiraz gelmişti. TFF, bugün yaptığı toplantının ardından bu itirazları reddetme kararı aldı.

TFF'nin kararı şu şekilde;

TFF Tahkim Kurulu 11 Ocak 2020 günlü (2) sayılı olağanüstü toplantısında gündemindeki dosyaları inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli "Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına" ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, Kurulumuz 'un 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oybirliği ile,

Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli "Takım Harcama Limitine" ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, Kurulumuz 'un 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oybirliği ile,

Karar verilmiştir.

Beşiktaş'tan açıklama geldi

Beşiktaş'ın Bahçeşehir ile oynadığı maçı izlemek için Akaretler Spor Salonu'na gelen Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Erdal Torunoğulları, TFF'nin verdiği harcama limitleriyle ilgili karar sonrasında transfer açıklaması yaptı. Torunoğulları, "TFF bizim itirazlarımızı reddetti. Hiçbir şey yapamıyoruz. Transfer konuları bizim için bitmiştir" şeklinde konuştu.