Süper Kupa'da düdük yabancı hakeme mi emanet edilecek?

Süper Kupa'da düdük yabancı hakeme mi emanet edilecek?

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finalinde yabancı hakemin düdük çalacağı belirtildi.

Fenerbahçe'nin 7 Nisan'da Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa Finali için yabancı hakem talebi, TFF tarafından olumlu yanıt aldı.

kamusonhaber'in aktardığına göre TFF üyesi Agah Ruşen Çetin'in, Fenerbahçe Asbaşkanı Erol Bilecik ile bir araya geldiği iddia edildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Süper Kupa finali hakkındaki endişelerini dile getirdiği, Erol Bilecik'in ise 2 Nisan tarihinde yapılacak olağanüstü kongrede finalle ilgili bazı planları olduğunu belirttiği bilgisi elde edildi.

SÜPER KUPA FİNALİNE İTALYAN HAKEM

Agah Ruşen Çetin, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gravina ve UEFA hakem komitesi başkanı Rosetti ile bire bir görüşerek Süper Kupa finali için bir hakem üzerinde anlaştıklarını ifade etti.

Maçta düdük çalacak olan hakemin UEFA ve FIGC onayıyla Marco Guida olacağı belirtildi. Ayrıca Erol Bilecik, bu konudaki kararın kongrede alınacağını ve Başkan Ali Koç'un da kongreden çıkacak karara göre hareket edeceğini dile getirdi.

ekran-goruntusu-2024-04-01-165134.png

İTALYAN HAKEMDEN TAVİZ YOK

Marco Guida, 7 Haziran 1981 doğumlu, Serie A'da görev yapmış ve 2014'ten beri FIFA listesinde yer alan çok tecrübeli bir hakem.

UEFA elit kategorisinde yer alan Guida, 2018 senesinde Çin Süper Ligi'nde de maç yönetmiş ve yönettiği maçlarda kimseye taviz vermeyen bir tarza sahip olması ile ün salmış durumda.