Süper Lig'de 'farklı' gün

Süper Lig'de 'farklı' gün

Ligin 17. haftasında cumartesi mesaisi, favorilerin farklı galibiyetleriyle geride kaldı.

Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nda ilk yarının son maçları oynanmaya devam ediyor. Dün oynanan karşılaşmalarda ev sahibi ve favori olan ekipler, Galatasaray, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor rakiplerini farklı mağlup ederek rahat galibiyetlere imza attılar.

Türk Telekom Stadyumu'nda Antalyaspor'u ağırlayan Galatasaray, 5-0'lık galibiyetle taraftarlarının yüzünü güldürürken, bu sezon ilk defa bir maçta 5 gol buldu. Sarı kırmızılı ekip için bir diğer sevindirici gelişme ise Kolombiyalı golcüleri Falcao'nın 2 gol birden bulmasıydı. Rakip ceza sahasında en fazla topla buluştuğu maçı oynayan Galatasaray'da Seri, Talyan Antalyalı, Ömer Bayram ve Lemina'nın performansları beğeni topladı. Galatasaray bu galibiyetin ardından puanını 27'ye yükseltirken, Antalyaspor ise 14 puanda kaldı.

Fırtına kuzeyden esti!

Ligin dibine demir atan Kayserispor'u konuk eden Trabzonspor ise rakibi çaresiz bırakan hücum hattıyla farkı koştu. Karadeniz fırtınası, maç içinde yaşadığı pozisyonları cömertçe harcamasına rağmen 6 gol bulmayı başardı. Sturridge, Sörloth ve Nwakaeme üçlüsünün 5 gol bulduğu maçta, Abdulkadir Parmak'ın doğum gününde attığı gol de farklı bir sevinç kaynağı oldu. Trabzonspor, son 9 yıldaki en iyi ilk yarı performansını gösterirken, tarihininde en fazla gol attığı dönemlerinden birini geride bıraktı. Kısa süre önce Bülent Uygun ile yolları ayıran Kayserispor'un golleri ise Ömer Uzun ve Kravets'ten geldi. bu galibiyetin ardından puanını 32'ye yükselten Trabzonspor 3. sırada yer alırken, son sıradaki Kayserispor ise 10 puanda kaldı.

Başakşehir çok rahat

Başakşehir iyi başladığı ve üstünlüğü erken yakaladığı karşılaşmada rakibini 2 ve 28. dakikalarda Demba Ba, 6. dakikada Enzo Crivelli, 26. dakikada Jorge Fernandes (K.K) ve 63. dakikada Eljero Elia'nın attığı gollerle 5-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek golünü 66. dakikada penaltıdan Ricardo Quaresma kaydetti. Ligdeki dokuzuncu galibiyetine ulaşan Başakşehir puanını 33'e yükseltirken, Üst üste ikinci mağlubiyetini alan Kasımpaşa ise 15 puanda kaldı.