Süper Lig puan durumu 2023 güncel... Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne hangi takımlar gidecek?

Süper Lig puan durumu 2023 güncel... Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne hangi takımlar gidecek?

Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun bitmesinin ardından işte son puan durumu... Peki Türkiye'yi Avrupa'da hangi takımlar temsil edecek? İşte gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne hangi takımlar gidecek?

Süper Lig puan durumu 2023 güncel:

puan-durumu1.png
Gelecek sezon Türkiye'yi Avrupa'da hangi takımlar temsil edecek?

sampiyonlar-ligi.jpeg

UEFA Konferans Ligi'ne hangi takım katılacak? Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne hangi takım katılacak?
Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir'in 11 Haziran'da karşı karşıya geldiği Ziraat Türkiye Kupası final maçı sonucunda Konferans Ligi'ne katılım hakkı elde etmeye hak kazandı. Lig şampiyonu Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan başlarken, ligi ikinci bitiren ve Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak. Ligi 3. sırada bitiren Beşiktaş da tıpkı Fenerbahçe gibi Konferans Ligi'ne 2. ön eleme turundan başlayacak.
Sarı-lacivertlilerin kupada zafere ulaşmasıyla birlikte Süper Lig 4'üncüsü Adana Demirspor'a Konferans Ligi yolu açılmış oldu. Adana Demirspor da Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi Konferans Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak.