Tekvando’nun gurur tablosu

Tekvando’nun gurur tablosu

İtalya'da düzenlenen G4 Ekstra Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 5'te 5 yaparak takım halinde şampiyonluğa ulaşan kadın milli sporcular, performanslarıyla dikkati çekti.

Türkiye, İtalya'nın Bari şehrinde düzenlenen ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda büyük öneme sahip şampiyonaya kadın ve erkeklerde 5'er sporcuyla katıldı.
Organizasyonda erkek milliler kürsüye çıkamazken, ay-yıldızlı kadın tekvandocular, 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla "5'te 5" yaptı ve takım halinde Avrupa şampiyonluğunu elde etti.
Milli sporculardan 57 kiloda İrem Yaman ve 49 kiloda Rukiye Yıldırım altın, 53 kiloda Zeliha Ağrıs gümüş, 67 kiloda Nur Tatar Askari ve 67 kiloda Nafia Kuş ise bronz madalyanın sahibi oldu.
İrem Yaman madalya sonrası yaptığı değerlendirmede; "Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir ve başarı gelir. İtalya'da katıldığımız Avrupa Şampiyonası'nda 5'te 5 yaparak bunu gösterdik. Türk kadınının gücünü her yerde duyurmaya devam edeceğiz. Bu mutluluğu olimpiyatlarda da ülkemize yaşatmayı istiyoruz" dedi.
Rukiye Yıldırım da “Türk kadınının gücünü gösteriyoruz. Başarılarımla bu spora başlamayı aklından geçiren kızlarımıza örnek olmak istiyorum" dedi.