TFF 1. Lig’den düşen takımlar kesinleşti

TFF 1. Lig’den düşen takımlar kesinleşti

TFF 1. Lig'de bitime bir hafta kala şampiyon ve ikinci olarak Süper Lig'e yükselen takımlar belli olurken, düşen takımlar da kesinleşti. Daha önce düşmeyi garantileyen Gaziantepspor ve Manisaspor'un ardından Samsunspor da önümüzdeki sezon 2. Lig'de mücadele edecek.

Büyük bir heyecana sahne olan TFF 1. Lig’in 33. haftasında hem Süper Lig’e yükselen iki takım hem de küme düşen son takım belli oldu. Çaykur Rizespor, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, Eskişehirspor da ikinci sıradaki yerini garantiledi. Eskişehirspor, Adana Demirspor, Denizlispor ve Samsunspor arasında geçen düşme hattındaki inanılmaz yarışta ise kaybeden Karadeniz ekibi oldu. Deplasmanda Giresunspor’a 2-1 yenilen Samsunspor, Eskişehirspor’un Boluspor karşısında 2-0 geriden gelip 2-2 berabere kalması, Adana Demirspor’un Altınordu’yu 1-0’la geçmesi ve Denizlispor’un Adanaspor’u 5-0 yenmesinin ardından ligden düşen son takım oldu. Daha önce de Gaziantepspor ve Manisaspor, TFF 1. Lig’den düşmeyi garantilemişti.

Samsunspor, Denizlispor’un 3 puan gerisinde olmasına rağmen ikili averajda rakibinin gerisinde olduğu için ligde kalma şansını yitirdi. İlk maçta deplasmanda Denizlispor ile 0-0 berabere kalan Samsunspor, geçtiğimiz hafta da 2-0 öne geçtiği maçta düşme hattındaki rakibi ile sahasında 2-2 berabere kalmıştı. Böylece ikili averajda Samsunspor’a üstünlük kurmayı başaran Denizlispor, ligde kalma başarısı gösterirken, Samsunspor önümüzdeki yıl 2. Lig’de mücadele edecek son takım oldu.