TFF Başkanı Özdemir'den seyirci açıklaması

TFF Başkanı Özdemir'den seyirci açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, statlarda seyirci kapasitesinin kademeli olarak yükseltileceğini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bir açılış kapsamında açıklamalarda bulundu. Korona virüs salgını nedeniyle seyircilerin statlara alınmamasının ardından geçtiğimiz haftalarda statların yavaş yavaş doldurulacağı açıklanmıştı.

Özdemir, statlardaki seyirci sayısının kademeli olarak artırılacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Biliyoruz ki TFF bundan 1,5 ay evvel 1 Ekim’den itibaren locaların serbest ve seyircilerin de yüzde 30 kapasiteli kullanılması kararını aldık ve bunu ilan ettik. Bu işte en önemli etken, karar verici olan Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’dur. Fakat Kurban Bayramı’ndan sonra hepimizin bildiği gibi Covid’de bir artış oldu. Sağlık Bakanlığı haklı olarak Bilim Kurulu’nun da tavsiyesiyle liglerin seyircisiz oynanması gerektiğini açıkladılar. Biz de federasyon olarak bu kararımızdan vazgeçtik. Yapacak başka bir şeyimiz yoktu. Sonra tekrar görüşmelerimiz devam etti.

Bu sefer bilhassa Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çok olumlu girişimleri neticesinde artık sadece locaların yüzde 50 kapasiteyle kullanılması kararını aldık. Bu milli maçımızda da uygulandı, çok dikkat ettik. Bu hafta liglerimiz oynanıyor, orada da locaları olan takımların yüzde 50 kapasiteyle localarını kullanma kararını aldık. Tabii bütün kulüpler, yalnız Süper Lig değil, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig kulüpleri de dahli olmak üzere hepsi seyirci kapasitesinin belli oranda kullanılmasını istemektedir. Bu yüzde 10, 20, 30 olabilir. Bunun için gerekli girişimlerde bulunduk. Sağ olsun tekrar teşekkür ediyorum Gençlik ve Spor Bakanlığı da bizle beraber bu girişimlerde bulunuyor. İnşallah en kısa zamanda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’ndan bir ışık alabilirsek seyirci kapasitesini arttırarak uygulamaya çalışacağız”