TFF harcama limitleri belli oldu

TFF harcama limitleri belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ara transfer döneminde takımların harcama limitlerini açıkladı.

TFF ara transfer döneminde kulüplerin harcama limitlerini açıkladı. Harcama limiti en yüksek takım Galatasaray, en düşük takım ise Pendikspor oldu.

EN FAZLA HARCAMA LİMİTİ GALATASARAY, EN AZ PENDİKSPOR

Galatasaray, yüzde 30 sapma payıyla birlikte 2 milyar 548 milyon TL ile harcama limiti en yüksek takım oldu. Galatasaray'ı yüzde 30 sapma payıyla birlikte 2 milyar 114 milyon TL ile Fenerbahçe ve 1 milyar 190 milyon TL ile Beşiktaş izledi.

En düşük harcama limitine sahip takım ise yüzde 30 sapma payıyla birlikte 255 milyon 436 bin 367 TL ile Pendikspor oldu. 

Süper Lig ekiplerinin harcama limitleri şu şekilde:

ekran-goruntusu-2024-01-10-192124.png

TFF'DEN AÇIKLAMA

TFF'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada harcama limitlerinin belirlenmesi ile ilgili şu ifadelere de yer verildi:

"Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatının EK XIII F Maddesinde belirtildiği üzere,

T sezonunda Süper Lig'de yer almamış kulüplerin profesyonel futbol takımı harcama limitleri T sezonunu Süper Lig'i 7-15 sıralarında tamamlamış kulüpler için T+1 sezonu için onaylanan Takım Harcama Limitleri'nin (harcama tutarı en yüksek ve en düşük takım dahil edilmeyerek) ortalaması alınacaktır.

Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nın EK XIII G maddesinde belirtildiği üzere,

Kulüpler için belirlenen takım harcama limitleri belirtilen gerekçelerle ve usullerle, 15 Aralık tarihine kadar yapılacak başvurular ve her iki transfer ve tescil döneminin son günü en geç saat 18.00'e kadar yapılacak başvurular üzerine Kulüp Lisans Kurulu tarafından artırılabilir.

* Kulüplerin kesinleşen UEFA gelirleri THL'ne eklenmiştir.

** Sıralama, 2022-2023 Sezonu Süper Lig sezon sonu puan durumuna göre düzenlenmiştir."