The Guardian: Infantino Fenerbahçe'ye göz yumdu

The Guardian: Infantino Fenerbahçe'ye göz yumdu

İngiliz gazetesi The Guardian, 2010-2011 sezonundaki 'şike sürecinde' dönemin UEFA Genel Sekreteri olan FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun, Fenerbahçe'nin gerektiği gibi cezalandırılmaması için TFF'ye yol yordam gösterdiğini iddia etti.

İngiliz gazetesi The Guardian, Türkiye futbol tarihinin 2010-2011 sezonunda yaşanan 'şike sürecine' dair yeni iddialar gündeme getirdi. 2016'dan beri FIFA Başkanı olan Gianni Infantino'nun, öncesinde UEFA Genel Sekreteri iken Fenerbahçe'ye göz yumduğunu ileri sürdü. Infantino'nun Fenerbahçe'ye verilecek ceza konusunda gerekli yaptırımları uygulamadığı ve süreç boyunca ihmalkar davrandığını iddia eden gazete 'UEFA'nın şike yapan takımlara kesinlikle taviz göstermemesine karşın Fenerbahçe'nin gerekli cezayı almadığını' savundu.

​AYDINLAR-UEFA PAZARLIĞI

Hem Türkiye'deki mahkumiyetten beraata uzanan süreci hem de UEFA'nın iki sezon Avrupa'dan men kararını hatırlatan The Guardian, diğer yandan dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın UEFA ile pazarlık yapıp Fenerbahçelilerin bir alt lige düşürülme cezasının uygulanmaması konusunda görüştüğünü aktardı.

KÖKSAL-INFANTINO MEKTUPLAŞMASI

Buna göre dönemin TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal Infantino'ya mektup yazıp UEFA kurallarında TFF'nin kendi disiplin yönetmeliklerini değiştirme hakkının olup olmadığı sordu. Infantino, ''Bu olay ile ilgili öncelikli olarak karar sorumluluğu Türkiye Futbol Federasyonu'nundur'' cevabını verip daha az ceza verilmesinin UEFA kurallarını çiğnemeyeceğine işaret etti. Daha da ileri gidip ''UEFA adına diyebiliriz ki, tüm şartlar hesaba katıldığında, sizin öneriniz, bu konuda uygulanmak için mantıklı, orantılı ve münasip bir karşılık gibi görünmektedir'' diye yazdı. The Guardian, buradan hareketle FIFA Başkanı Infantino'nun o dönemde gerekli uygulamaları yapmadığı ve sorumsuz davrandığı için koltuğunun sallanabileceğini öne sürdü.

​TRABZONSPOR AVUKATI GUARDIAN'A KONUŞTU

Gazeteye konuşan Trabzonspor avukatı Erdem Egemen, "TFF'nin kendi disiplin kurallarını uygulamama kararını tartışmaya devam ediyoruz ve Trabzonspor'a verilen şampiyonluğun Fenerbahçe'den alınması için çağrıda bulunuyoruz. TFF, kendi yönetmeliklerini ve UEFA'nın Fair Play ve sıfır tolerans ilkelerini ihlal etti. Infantino'nun yaklaşımını veya UEFA ile olan işbirliğini açıklayamayız ya da haklı çıkaramayız'' dedi. Trabzonspor, haberle ilgili resmi Twitter adresinden açıklamada da bulundu. (Sputnik)