THY Euroleague’de Türk derbisi

THY Euroleague’de Türk derbisi

THY Euroleague, dün gece dev bir maça sahne oldu. Ülker Sports Arena’daki Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes mücadelesi nefesleri kesti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Anadalu Efes, ilk dakikaları önde götürürken, Fenerbahçe Beko’da Derrick Williams’ın ağırlık koymasıyla maça denge geldi. Euroleauge sayı kralı Larkin’in maç başında baskılı savunmaya karşı sayı bulmakta zorlanmasına, Anadolu Efes, Simon ve pleiss’in boyalı alandaki etkili oyunuyla çözüm buldu. Karşılaşmanın ilk periyodu 22-20 sona ererken ikinci periyotta savunmalar ön plana çıktı. Her topun altın değeri taşıdığı maçın ilk yarısı 38-38 sonuçlandı.

İlk yarıda sayı bulamayan Birleşik Amerikalı yıldızı Shane Larkin ikinci yarıda kontrolü ele aldı ve Anadolu Efes’in farkı 12’ye kadar çıkartmasında büyük rol oynadı. 3. periyotta savunmada aksayan ve hücum opsiyonu yaratamayan Fenerbahçe Beko son çeyreğe 59-49 geride girdi. Son periyotta Obradovic’in 5 kısaya dömesiyle ve taraftarın büyük desteğiyle farkı 5 sayıya kadar indiren sarı lacivertli ekip, Larkin’in maç sonundaki etkili oyununa karşı koyamayınca rüzgarı kaybetti ve Anadolu Efes, parkeden 81-73 galip ayrıldı.

LARKİN FAKTÖRÜ

Anadolu Efes’in Birleşik Amerika’lı yıldızı Larkin, ilk yarısında sayı atamadığı karşılaşmanın son 2 periyodunda 20 sayı bularak takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Larkin’e 22 sayıyla Simon ve hem savunmada hem de hücumda müthiş performans göstererek 16 sayıya ulaşan Sertaç Şanlı eşlik etti. Fenerbahçe Beko’da ise Derrick Williams 16, Nando De Colo 13 sayı buldu. Anadolu Efes, 24 yıl aradan sonra bir Avrupa maçında Fenerbahçe deplasmanında maç kazandı. Fenerbahçe Beko koçu Obradovic, maç sonunda rakiplerinin galibiyeti hak ettiklerini dile getirdi ve Anadolu Efes koçu Ergin Ataman’ı tebrik etti.