Tokyo 2020'de on beşinci gün raporu: 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya

Tokyo 2020'de on beşinci gün raporu: 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 15. gününde milli sporcular Türkiye için 4 branşta mücadele etti.

Kadınlar boksta 69 kiloda Busenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu olurken, 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalyanın sahibi oldu. Milli karateci Uğur Aktaş da kumitede +75 kiloda bronz madalya kazandı.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, 69 kg final karşılaşmasında Çin Halk Cumhuriyeti'nden Hong Gu'yu yendi ve boksta Türkiye olimpiyat tarihinin ilk altın madalyasını kazandı. 51 kilo finalinde Bulgaristan'dan Stoya Krasteva'ya mağlup olan Buse Naz Çakıroğlu ise gümüş madalya kazandı.

Milli karateci Uğur Aktaş kumitede +75 kg yarı finalinde İran'dan Sajad Ganjzadeh'e, berabere biten karşılaşmada shensu avantajıyla mağlup olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Milli karateci Meltem Hocaoğlu Akyol ise kumite 61 kg A Grubu'nu 5. sırada tamamladı.

Atletizmde Türkiye'yi kadınlar 10.000 metre finalinde temsil eden Yasemin Can, 24:48.9'luk derecesiyle yarışı 12. sırada tamamladı. Kadınlar maratonda yarışan Meryem Erdoğan ise sakatlığı nedeniyle koşunun ilk bölümünde yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Milli güreşçi Süleyman Karadeniz, serbest stil 97 kiloda İtalya'dan Abraham de Jesus Ruano'ya 6-2 mağlup olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı 5. sırada tamamladı.

TÜRKİYE, 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI'NDA MADALYA SAYISINI 13'E YÜKSELTTİ

Bugün kazanılan 3 madalya ile birlikte 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın 15. gününde Türkiye’nin kazandığı madalya sayısı 13’e ulaşmış oldu. Türkiye bu sonuçlarla birlikte genel madalya sıralamasında 32. sıraya yükseldi. Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'ndaki madalya karnesi şöyle:

-Okçuluk branşında Mete Gazoz altın madalya,

-Boks branşında Busenaz Sürmeneli altın, Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya,

-Karate branşında Eray Şamdan gümüş; Ali Sofuoğlu, Merve Çoban ve Uğur Aktaş bronz madalya,

-Taekwondo branşında Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün bronz madalya,

-Güreş branşında Rıza Kayaalp, Yasemin Adar ve Taha Akgül bronz madalya,

-Cimnastik branşında Ferhat Arıcan bronz madalya.