Trabzonspor en son ne zaman şampiyon oldu 2022? Trabzonspor kaç yıldır şampiyon olamıyor?

Trabzonspor en son ne zaman şampiyon oldu 2022? Trabzonspor kaç yıldır şampiyon olamıyor?

Trabzonspor en son ne zaman şampiyon oldu 2022? Trabzonspor kaç yıldır şampiyon olamıyor?Trabzonspor ve süper lig şampiyonları internette merak konusu oldu. Süper Lig şampiyonlarının kimler olduğu futbolseverler tarafından araştırılıyor

Trabzonspor bu sezon şampiyonluğun en favori takımı olarak gözüküyor. Karadeniz fırtınası bir maç eksiğine rağmen iddialı bir konumda... Özellikle Trabzonspor taraftarı zaman zaman Trabzonspor en son ne zaman şampiyon oldu? sorusunu soruyor.

TRABZONSPOR EN SON NE ZAMAN ŞAMPİYON OLDU?

Trabzonspor ligde 6 kez şampiyon olurken son şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda tattı. Karadeniz Fırtınası 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1983-84 sezonlarında şampiyon olmuştur.

SÜPER LİG ŞAMPİYONLARI KİMLERDİR?
Süper Lig'de şu ana kadar yalnızca altı takım şampiyonluğa ulaşmıştır. Bu takımlar Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor ve İstanbul Başakşehir'dir. 1959 yılında ilk kez Millî Lig adıyla düzenlenen ligde o sezon Kırmızı ve Beyaz Grup uygulaması yapılmış bu iki grubun birincisi çift maç usulü final maçı oynamış ve iki maç sonunda Galatasaray'a üstünlük sağlayan Fenerbahçe ligin ilk şampiyonu olmuştur. Toplamda ise Galatasaray yirmi iki, Fenerbahçe on dokuz, Beşiktaş on altı, Trabzonspor altı, Bursaspor ve Başakşehir ise bir kez şampiyon olmuştur.

TRABZONSPOR

Trabzonspor Futbol Takımı, Süper Lig'de şampiyon olmuş, ilk Anadolu takımıdır ve şampiyon olmayı başarmış beş takımdan biridir. Ayrıca, kazandığı altı şampiyonlukla; armasında yıldız bulunan dört takımdan biridir.