Trabzonspor zirvede

Trabzonspor zirvede

Kupada B.B. Erzurumspor’u farklı devirerek, yarı finalin kapısını iyice aralayan Trabzonspor, ligde de fırtına gibi esti. Bordo-Mavililer, Gençlerbirliği’ni 2-0’la geçip hem liderliği kaptı hem de bu sezon ligde ilk kez üst üste 5 maçını kazandı.

Ligde şampiyonluk yolunda rakiplerinden Başakşehir ile Sivas’ın birbirleriyle, Fenerbahçe’nin de Alanya ile oynadığı 21. haftada Bordo- Mavililer, hata yapmadı, haftayı kayıpsız geçerek, 3 puanla kapattı. Gençlerbirliği engelini ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 geçmeyi başaran Karadeniz ekibi, ligde uzun bir aradan sonra üst üste oynadığı 5 maçı da kazanmayı başardı. Kendisi gibi puanı 41 olan Sivas’ı averajla geçerek, liderlik koltuğuna oturan Trabzon, sezonun kalan zorlu maçları öncesi de büyük bir moral depoladı.

Karadeniz ekibinin, Başkent’ten galibiyetle ayrılmasında tecrübeli yıldızlarının attığı goller başrolü oynadı. Skor 0-0’ken Trabzonspor’un kaptanı Jose Sosa, penaltıdan takımını öne geçirdi. Arjantinli yıldız, ligde 4. toplamda 6. golünü filelere yolladı. Takımının ikinci golüne imzasını atan Anthony Nwakaeme, bu sezonki harika performansına bir yenisini daha ekledi. Nwakaeme, ligdeki 8., bu sezonki 11. golünü attı.