Trabzonspor'lu oyuncular: Söz veriyoruz şampiyon olacağız

Trabzonspor'lu oyuncular: Söz veriyoruz şampiyon olacağız

Trabzonspor'un forvet oyuncusu Alexander Sörloth ile kaleci Uğurcan Çakır, şampiyonluk için kalitelerinin olduğunu, şampiyonluğun ise bu mücadeleleri kazanmaktan geçtiğini söylediler

Trabzonspor'un forvet oyuncusu Alexander Sörloth ile kaleci Uğurcan Çakır, 2-1 kazandıkları Fenerbahçe mücadelesinin hemen peşinden izahlarda bulundu. Bilhassa ilk yarıda iyi oynadıklarını belirten Sörloth, "Erken bir gol yememize karşın savaştığımızı gösterdik. Karakterimizi gösterdik. İlk yarıda ehemmiyetli pozisyonlar oluşturduk. Açıkçası ilk yarı bir savaş halinde geçti. Bir takım pozisyonlarda belki daha fazla faul almam gerekirdi. Rakibimizin yaptıkları görülmedi, benim yaptıklarım görüldü diyebiliriz. Mücadeleden sonra hakem ile konuştuk, aramızda kötü bir duygu yok. Gol krallığı için kafamda rastgele bir sayı belirlemedim. Bunun üzerine konuşmayı seven birisi değilim. Ehemmiyetli olan, ilk önceliğimiz takımın kazanması. Takım kazanırken bende gol atabiliyorsam, bu bonus olarak gelir. Fakat önceliğim takımın kazanması.  Bugün taraftar da sahiden inanılmazdı. Yanımızda duran arkadaşımıza taraftarın desteğinden sesimizi duyuramadık. Mükemmeldi. Bir takım pozisyonlarda sizin yapabileceğinizden fazlasını istediler. Şampiyonluğu muvaffak olabilmemiz için kalitemiz var. Bizim mücadele mücadele değerlendirip mücadeleler üzerinden gitmemiz gerekiyor" diye konuştu.

UĞURCAN ÇAKIR: ŞAMPİYONLUK BU MÜCADELELERDEN GEÇİYOR

Şampiyonluğun bu mücadelelerden geçtiğini ve kazandıkları için mesut olduklarını kaydeden Uğurcan Çakır ise, "Bugün benim ferdi performansımdan çok takımın ne yaptığı ehemmiyetliydi. 1-0 geriye düşsekte çok iyi mücadele ettik. Takım arkadaşlarımız kutluyorum. Bende onlara yardımcı olmak için var gücümle çalıştım. Bugün çok kritik, ehemmiyetli bir galibiyet aldık. Şampiyonluk için çok ehemmiyetliydi. Takım ve taraftar bütünleşti. Çok mutluyuz. Maçın başında gol yemek tasarılarımızda yoktu. Kendimize güveniyorduk. Trabzonspor çok iyi oyunculardan oluşuyor. Öne geçeceğimize inanıyorduk. İlk yarı öne geçtik. 3'üncü gölü de atabilirdik. Sturridge'nin ofsayt pozisyonu var. Onlarda gol atabilirdi. Fenerbahçe ile oynuyorsunuz. Büyük bir camia, iyi futbolcuları var. Onları da kutlamak lazım. Bugün buradan galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Taraftarlar bugün bize 12'nci adam oldu. Her şeylerini verdiklerini bugün alanda gördük. Taraftarımız, şehrimiz ve takımımız bütünleşti. Bu galibiyet onlara da armağan olsun. Şampiyonluk bu maçlardan geçiyor. Rakiplerimizle oynadığımız maçları kazanmamız gerekiyor. Fenerbahçe'de üst sıralara oynayan kimi. Bugün kazanmak bizim için çok ehemmiyetliydi. Hedeflerimizden bir tanesi Ziraat Türkiye Kupası. Takıma yapılan desteklerle daha da kuvvetli olup en azından oynayan oyuncularımız dinlenmesi açısından bu destekler ehemmiyetliydi. Ben ilk yarı 25 mücadele oynamışım. Kadromuzun geniş olmaması belki de bizi Avrupa'dan eletti. Kupada yolumuza devam ediyoruz. Erzurum mücadelesine en hızlı şekilde alışıp galip gelmek istiyoruz. Turu atlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.