Türk futbolundaki rezillikler Livakovic'i de çıldırttı

Fenerbahçe'nin kalecisi Dominik Livakovic, Sivasspor maçında yaşanan penaltı pozisyonu ile ilgili konuştu.

Türk futbolunda skandalların ardı arkası kesilmiyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kötü hakem yönetimi, bahis şüpheleri, arka bahçe olduğu iddia edilen spor kulüpleri, dolmayan statta fahiş fiyata bilet satışları ve siyasetin spora doğrudan müdahalesi gibi pek çok konu nedeniyle artık Türkiye'deki futbola ilgiyi günden günde dibe vurduruyor.

ekran-goruntusu-2024-04-24-162746.png

LIVAKOVIC PENALTI POZİSYONUNA İSYAN ETTİ

Son oklarak Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda karşılaştığı Sivasspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de Hırvat kaleci Dominik Livakovic, yaşanılan penaltı pozisyonuna tepki gösterdi. Livakovic'in, "Görüntülerde net bir şekilde belli oluyor. Müdahalem rakibin vuruşunu engellemiyor, top auta gidiyor" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Sarı-lacivertli futbolcular ve teknik heyet maçın bitiş düdüğünün ardından soyunma odasında defalarca penaltı pozisyonunu izledi.

ekran-goruntusu-2024-04-24-162751.png

Pozisyonun penaltı olmadığını ifade eden başta İsmail Kartal olmak üzere; İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Serdar Dursun, teknik ekipteki diğer isimlerin soyunma odasındaki tepkisi koridorlarda çınladı.

HIRVAT KALECİ PENALTI VERİLEN POZİSYONU ANLATTI

Hürriyet'in aktardığına göre, Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic, VAR incelemesi sonrası penaltı kararı verilen pozisyonu anlattı:

"Pozisyonda herkes görüyor ki, kontrollü bir şekilde ayağımı açıyorum ve ayağım yerde sabit. Rakibin ayağını süpürmüyor, yerde temas ediyor. Bu görüntülerde net bir şekilde belli oluyor. Müdahalem rakibin vuruşunu engellemiyor, top auta gidiyor."